Κρήτη

Ηράκλειο

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα

δεντροφύτευση

Να πρασινίσει κι άλλο η πόλη του Ηρακλείου έχει βάλει ως στόχο η Δημοτική Αρχή καθώς το επόμενο διάστημα, μία νέα φύτευση θα πάρει σάρκα και οστά.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, δημοπρατήθήκε η δενδροφύτευση πολλών στρεμμάτων, υπερυψωμένου κομματιού στα Ενετικά Τείχη. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για μία έκταση 38 στρεμμάτων που ξεκινά από το Μηχανολογικό και καταλήγει στην Βίγλα (στο παλιό πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ).

Ο κ. Αναστασάκης έδωσε και λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει το έργο. Συγκεκριμένα, στα 3 αυτά χιλιόμετρα όπου θα μπει πράσινο, θα δημιουργηθούν 2 αναψυκτήρια, θα μπει νέος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός, πινακίδες και καθιστικά ενώ στόχος, όπως είπε, είναι τα σχολεία να επισκέπτονται το σημείο και να μαθαίνουν την ιστορία του μνημείου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης

 

Διαμορφώνεται η Εφόδου

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο κ. Αναστασάκης, εγκρίθηκε από το τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η διαμόρφωση της οδού Εφόδου που ξεκινά από το γήπεδο μπάσκετ του ΟΦΗ και καταλήγει στη Χανιόπορτα.

Η οδός Εφόδου
Η οδός Εφόδου

Η διαμόρφωση περιλαμβάνει νέους χώρους αθλητισμού και παιδική χαρά ενώ με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα δοθούν νέες δυνατότητες στον χώρο αλλά και τους κατοίκους.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μια ανάσα από το καθολικό lockdown έως την Καθαρά Δευτέρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!

Κρήτη

Κρήτη: Πόσο θα πληρώνουμε για διόδια στον ΒΟΑΚ

ΒΟΑΚ Παπαναστασίου

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τα μεγάλα οδικά έργα της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμέσα τους και ο ΒΟΑΚ αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο της Capital Link

Ο κ. Καραμανλής επεσημανε ότι το μοντέλο των συμβάσεων παραχώρησης έχει λειτουργήσει, γιατί έτσι επιδοτείται η συντήρηση και λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι και ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης, επομένως θα έχει διόδια. Τόνισε όμως ότι τα διόδια πρέπει να είναι λελογισμένα και να γίνεται χιλιομετρική χρέωση, όπως ήδη εφαρμόζεται στην Ολυμπία Οδό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα διόδια στην Ολυμπία Οδό κυμαίνονται από 2,10 ευρώ έως 2,20 ευρώ για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και από 1,40 ευρώ έως 2.20 ευρώ. Για τα φορτηγά η τιμή είναι ακόμα υψηλότερη. Οι τιμές αυτές ισχύουν για τους υπάρχοντες σταθμούς στην εν λόγω Οδό.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε, επίσης, πως θα «απογειώσουν» τα έργα οι προτάσεις καινοτομίας. Έφερε δε το παράδειγμα της μεταφοράς του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης και της αξιοποίησης του χώρου, ένα έργο που χαρακτήρισε ως ένα "νέο μικρό Ελληνικό".

Με το μοντέλο των προτάσεων καινοτομίας, που έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία, όπως επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «αντί να καθόμαστε να τσακωνόμαστε τι θα γίνει αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία στην παραλιακή της Κρήτης, θα καλέσουμε τον ιδιωτικό τομέα και θα μας κάνει μία κοστολογημένη πρόταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλό φονικό στ' Ανώγεια: Ενοχή του κατηγορούμενου χωρίς ελαφρυντικά, προτείνει ο Εισαγγελέας

Αναστάσιος Ανδρονικάκης: Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Κρητικός!

Κρήτη: Πήγε για ψαροντούφεκο και τον βρήκε ο θάνατος - Θλίψη για τον Χάρη