Κρήτη

Ηράκλειο

Ένα βήμα πίσω για το Θεατρικό Σταθμό κάνει ο ΟΛΗ

θεατρικός σταθμός

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, σε σχέση με την παραχώρηση του Θεατρικού Σταθμού, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το θέμα, το οποίο αναδείχθηκε μέσα από το Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr . 

Σε συνάντηση που είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Βασιλάκης με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Γιάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μηνά Παπαδάκη, αναδείχθηκε το θέμα, με την πλευρά του Οργανισμού ωστόσο να εμμένει στην άποψη της για χρήση του Σταθμού για τις ανάγκες συνεδριακού κέντρου. 

Η πλευρά του Δήμου επανέλαβε το αίτημα για μακροχρόνια μίσθωση του Σταθμού, όπως άλλωστε είχε τονίσει και η κ. Πλεύρη στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με την επισήμανση πως μια τέτοιας μορφής παραχώρηση θα δώσει τη δυνατότητα στην δημοτική αρχή να προχωρήσει σε καίριες παρεμβάσεις και βελτιώσεις. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέθηκε παράλληλα το θέμα της μίσθωσης 100 θέσεων του πάρκινγκ που διατηρεί στο λιμάνι ο Οργανισμός προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα δωρεάν παραχώρησης θέσεων για τη μεταφορά των πολιτών μέσω της δημοτικής συγκοινωνίας. 

Ως θετική για τη δημοτική αρχή καταγράφεται η πρόθεση του Οργανισμού να επανεξεταστούν τα αιτήματα που τέθηκαν και να ελεγχθεί αν υπάρχει πεδίο παραχώρησης του Σταθμού ως το τέλος Ιουνίου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θεατρικό Σταθμό.

Για το θέμα του πάρκινγκ αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’οίκον διανομή προϊόντων από το Δήμο Μαλεβιζίου

διανομη προιοντων

Σε περισσότερες από 500 οικογένειες διανέμει αυτές τις μέρες κατ’οίκον προϊόντα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ σε όλη την έκταση του Δήμου που παραλαμβάνουν προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε τις διανομές ήδη από την περασμένη Δευτέρα και θα τις συνεχίσει και την ερχόμενη.

 Τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν εθελοντές από το Μητρώο Εθελοντών που έχει καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων. Οι διανομές με παράδοση κατ’οίκον θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Οι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2020 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840. Στη διάρκεια της τρέχουσας διανομής παραδίδονται προϊόντα Παντοπωλείου (Αλεύρι, Γάλα Εβαπορέ, Ζάχαρη, Ζυμαρικά ,Ρύζι, Φακές, Φασόλια). Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2810 823547.