Κρήτη

Ηράκλειο

Εκλογές για τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

παγνη

Στις κάλπες προσέρχονται οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ το διήμερο 9 -10 Δεκεμβρίου, με την Παντιγιέρα - Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ να ζητά στήριξη από τους ψηφοφόρους. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ερχόμαστε από τις πιο δύσκολες βάρδιες, από τα πιο βαριά τμήματα του νοσοκομείου, φορτωμένοι στις πλάτες μας με τις μεγάλες ευθύνες. Ερχόμαστε με την ορμή και το θυμό του εργαζόμενου αυτού, που το σύστημα τον θέλει να είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης». Ερχόμαστε διεκδικώντας να μας δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί καθαρά η δική μας φωνή, μακριά από καθοδηγήσεις, άνωθεν εντολές ή συμφέροντα προσωπικά ή κομματικά. 
Σας καλούμε να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιό μας για τους μικρούς και τους μεγάλους αγώνες που δίνουμε καθημερινά κι αυτούς που έρχονται. Τόσο τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και διεκδικητικούς στόχους όσο και τα καθημερινά ζητήματα του νοσοκομείου μας: 
Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών πλήρης και χωρίς την παραμικρή περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι με στέρηση πόρων από το νοσοκομείο.
Πλήρης επαναλειτουργία των κλινικών και επιστροφή όλου του προσωπικού στις θέσεις του
Βελτίωση της καθημερινότητας στη δουλειά, με απρόσκοπτη προμήθεια υλικών και εργαλείων για τη σωστή εφαρμογή των γνώσεών μας και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε
Ωράρια και συνθήκες εργασίας που θα σέβονται τις ανθρώπινες ανάγκες και τις αντοχές μας 
Τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και καταγραφή του επαγγελματικού κινδύνου για κάθε εργαζόμενο 
Θέλουμε

Σωματείο που θα στέκεται ανεξάρτητο και περήφανο απέναντι στις διοικήσεις τόσο του νοσοκομείου, όσο και της ΥΠΕ ή του υπουργείου. Ενα Σωματείο που δεν θα προσκυνά καμιά κυβέρνηση και δεν θα παριστάνει τον εκπρόσωπο του υπουργείου μέσα στο νοσοκομείο 
Σωματείο που το κύριο μέλημά του θα είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ασθενών, του λαού, η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας
 Σωματείο που θα οργανώνει αγώνες, θα συντονίζει και θα πρωτοστατεί σε κάθε μάχη μικρή και μεγάλη, σε κάθε απεργία και πράξη αντίστασης 
Σωματείο που θα παλεύει ενάντια στα νέα και τα παλιά μνημόνια, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και όλες τις κυβερνήσεις που άσκησαν και ασκούν την ίδια πολιτική
Σωματείο αδούλωτο, που θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, με Επιτροπές Αγώνα και Γενικές Συνελεύσεις, που στον οραματισμό του θα έχει τον εργατικό έλεγχο, τη λαϊκή εξουσία και την κοινωνική απελευθέρωση 
Σωματείο γνώστη και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του εργαζομένου που θα στέκεται δίπλα του στην καθημερινή του βιοπάλη και ανάγκη 

Δεν μας χρειάζονται οι συνδικαλιστές που τώρα θυμήθηκαν να γραφτούν στο Σωματείο, που εμφανίζονται στις εκλογές από το πουθενά, χωρίς καμιά συμμετοχή στους αγώνες μας, ζητώντας την ψήφο, μόνο για να μετρήσουν τις δυνάμεις του πολιτικού αφεντικού τους
Δεν έχουμε ανάγκη από συνδικαλιστές που κάνουν διακρίσεις στους αγώνες και στις ομάδες των αγωνιζόμενων, που θεωρούν σημαντικές μόνο τις μάχες αυτές που προτείνει ο φορέας τους. 
Δεν έχουμε ανάγκη αυτούς που εξαφανίζονται από κάθε συλλογική διαδικασία του σωματείου, από κάθε μάχη που απαιτεί σύγκρουση με την εξουσία και τη διοίκηση! 
Έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους αγωνιστές, ανιδιοτελείς και δοκιμασμένους στην πράξη για τις προθέσεις τους και τις επιλογές τους και όχι επαγγελματίες, γραφειοκράτες κοινοβουλευτικούς συνδικαλιστές. Έχουμε ανάγκη από αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι υπηρετούν τις κοινές επιδιώξεις και γίνονται εντολοδόχοι των αποφάσεων των εργαζομένων. 
Έχουμε ανάγκη από ένα Σύλλογο εργαζομένων στον οποίο θα πρωταγωνιστούν τα μέλη του και όχι το κάθε ναρκισσευόμενο προεδρείο.
Ηρθε η ώρα να εκφραστεί δυνατά η φωνή των καταπιεσμένων, ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε το Σωματείο στα χέρια μας! 
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ 
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 9-10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 
ΠΑΝΤΙΓΙΕΡΑ 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ/ΝΟΜ. ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΔΥ 
1. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΒΑΣΩ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΤΝ-ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ
2. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΡΕΝΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ
3. ΓΟΡΓΟΡΑΠΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ
4. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΕ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ
5. ΚΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
6. ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΝΝΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ ΜΕΠΚ
7. ΝΥΚΤΑΡΗ ΒΙΚΥ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
8. ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ,  ΤΕΠ 
9. ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΗ ΠΟΠΗ, ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
10. ΣΑΡΡΗ ΣΟΦΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΕ
11. ΣΟΥΝΔΟΥΛΟΥΝΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
12. ΣΠΑΡΤΙΝΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 
13. ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΕ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ
14. ΦΡΟΣΥΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ, ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΚΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΛΙΒΑΝΙΣΤΗΣ, ΚΕΝΤΡ. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ
2. ΔΑΓΑΛΑΚΗ ΓΩΓΩ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ (Β.Θ.)

Κρήτη

Έμποροι Κρήτης: Ανεβαίνουν τον Γολγοθά και περιμένουν... την Ανάσταση

αγορά κορωνοϊός

Δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου, αλλά και όλων των πόλεων της Κρήτης, μία εβδομάδα πριν το άγιο Πάσχα, με την κίνηση να είναι εξαιρετικά περιορισμένη καθώς η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της, για τα καλά, στο πορτοφόλι των πολιτών, ανατρέποντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Με μισθούς – ψίχουλα, συντάξεις της πείνας και δώρο Πάσχα ψαλιδισμένο, όταν αυτό δίνεται, η τονωτική “ένεση” που άλλες χρονιές ήταν σημαντική αυτή την εορταστική περίοδο, φέτος θα είναι απλός ένας τρόπος για να μπει λίγο χρήμα στα ταμεία των καταστημάτων.

“Έχουμε καιρό να δούμε χρήματα στα ταμεία. Μετά τα παρατεταμένα λοκντάουν και τις υποχρεώσεις μας να συσσωρεύονται, η κίνηση αυτές τις μέρες θα είναι οπωσδήποτε μια μικρή ...ανάσα”, επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη”.

Παραδοσιακά, τις ημέρες του Πάσχα, όλοι – και πρώτα οι νονοί - σκέφτονται πώς θα καλύψουν τις ανάγκες για τα βαφτιστήρια τους, με τις λαμπάδες, τα παιχνίδια, τα παιδικά ρούχα και παπούτσια να έχουν την τιμητική τους.

Ωστόσο, και πάλι, η αγορά στο Ηράκλειο είναι “παγωμένη” και η προσοχή όλων στρέφεται στη Μεγάλη Εβδομάδα οπότε αναμένεται κορύφωση της αγοραστικής κίνησης.

Δραματική η κατάσταση και στον γειτονικό Άγιο Νικόλαο με τους εμπόρους να είναι στο … περίμενε! Όλοι τώρα περιμένουν να “ανοίξει” ο τουρισμός για να εισρεύσει “ζεστό” χρήμα στην αγορά, ωστόσο, η γενική αίσθηση είναι ότι τα πράγματα, με μία μικρή ίσως εξαίρεση, την ερχόμενη εβδομάδα, θα δυσκολέψουν κι άλλο.

Οι επιταγές θα πρέπει να πληρωθούν, οι προμηθευτές θα αναζητήσουν κι αυτοί τα χρήματά τους, η Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, η ΔΕΗ και τα άλλα πάγια έξοδα θα πρέπει να καλυφθούν… Και το κράτος θα σταματήσει να στηρίζει όσες επιχειρήσεις έχει στηρίξει έως τώρα…

Η αγωνία των επιχειρηματιών μεγάλη, με δεδομένη τη “βροχή” από λουκέτα που έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά της Κρήτης όπως προ ημερών ανέδειξε μέσα από εκτενές ρεπορτάζ του το “Ράδιο Κρήτη”.
Την ίδια ώρα, στοχευμένα μέτρα στήριξης ζητούν επαγγελματίες της εστίασης, που σχολιάζουν με απογοήτευση τις ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση της αγοράς αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα και υπογραμμίζουν ότι δε διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα για την τροφοδοσία των καταστημάτων τους.

Διεκδικούν μεταξύ άλλων επιδότηση των χρεών προς το Δημόσιο και απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Κλειστή η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνη λόγω κρουσμάτων

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις το Πάσχα – Όλη η υπουργική απόφαση

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του