Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδήλωση για τον Άγιο Παϊσιο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουτών (φωτο)

βούτες10

Μια ξεχωριστή ιερά αγρυπνία- εκδήλωση για τον βίο και στο έργο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου πραγματοποιήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουτών στις 11 και 12 Ιουλίου, στην ενορία Βουτών Ηρακλείου. Την Δευτέρα έγινε αγρυπνία στο όνομα του και την Τρίτη μετά τον εσπερινό εορταστική εκδήλωση,  με ομιλία και κεντρικό ομιλητή, της βραδιάς τον κ. Αθανάσιο Ρακοβαλή, φυσικό και στενό πνευματικό φίλο του αγίου,  ο οποίος αφηγήθηκε βιώματα και εμπειρίες του από την επαφή του με τον γέροντα.

βούτες5

βούτες5, by mpeka

Μερικά λόγια που άγγιξαν τους πιστούς από την ομιλία του κ. Ρακοβαλή, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν ο τρόπος που καλοσώριζε ο γέροντας κάθε επισκέπτη που πήγαινε να τον δει. "Ο Πάτερ Παίσιος συνήθως σε καλοσώριζε με το όνομα σου, ήξερε τον λόγο που πήγες να τον δεις και γνώριζε την επίγεια διαδρομή σου. Ήταν απλός, ταπεινός με θυσιαστική διάθεση για τον πλησίον" ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Ρακοβάλης. 
 

βούτες7

βούτες7, by mpeka
Ο ίδιος μάλιστα έχει γράψει και μερικά βιβλία για τον άγιο και την σχέση του μαζί του.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τα παιδιά της ενορίας, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στην παρουσίαση. Στην εκδήλωσης - αφιέρωμα, για την ζωή του αγίου Παισίου παρεβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ματαλλιωτάκης. 

παίσιος

παίσιος, by mpeka

βούτες4

βούτες4, by mpeka

βούτες2

βούτες2, by mpeka

βούτες3

βούτες3, by mpeka

βούτες4

βούτες4, by mpeka

βούτες6

βούτες6, by mpeka

βούτες8

βούτες8, by mpeka

βούτες9

βούτες9, by mpeka

Κρήτη

Κρήτη: Yπεγράφη η συμφωνία για την υλοποίηση του έργου "ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ"

Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Υπεγράφη από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Κρήτης, κ. Μαρία Κοζυράκη, τη Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, κ. Μαρία Παπά και, τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κ. Πολύβιο Χατζηβασιλείου, η συμφωνία εταιρικής σχέσης για την υλοποίηση του έργου «Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγών (ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ)».

Η δράση χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Κύπρος 2014-2020», έχει διάρκεια δύο (2) ετών και προϋπολογισμό, για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ύψους 260.000 €. Εκ μέρους της Ελλάδας, την υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία και συμμετοχή με επιλεγμένα επιχειρησιακά τμήματα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης.

Προτεραιότητα του Προγράμματος είναι η αντιμετώπιση καταστροφών μέσω της ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ειδικών κινδύνων. Θα υλοποιηθούν δράσεις βελτίωσης της επιχειρησιακής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας φορέων που επεμβαίνουν σε περιπτώσεις περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας. Ειδικότερα, θα υλοποιηθεί ένα κοινό σύστημα, κοινή μεθοδολογία, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Μέσω του Προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν:

η προμήθεια ειδικών οχημάτων διάσωσης / παρέμβασης / υποστήριξης και κατάλληλου εξοπλισμού πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών (αντλίες) και,

η προετοιμασία και εφαρμογή κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων ομάδων στόχου, σε θέματα συντονισμού, οργάνωσης, διαχείρισης ρίσκου σε περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων από μεγάλες καταστροφές (επιχειρησιακή ετοιμότητα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέκα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Κρήτης για το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου: Άνοιξε και πάλι το Info Point