Κρήτη

Ηράκλειο

Ειδικό σχέδιο για μία αναίμακτη έξοδο - Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου στο Ράδιο Κρήτη

στέλιος καρακούδης

Σε εφαρμογή έχει ήδη τεθεί το ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ σε όλη την Κρήτη, για την ασφαλή έξοδο των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, υπογράμμισε ότι η βαρύτητα ρίχνεται σε σοβαρές παραβάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν τροχαία, δυστυχήματα και ατυχήματα, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η αντικανονική προσπέραση κ.α.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο, και η αστυνόμευση είναι συνεχής, με την παρουσία αστυνομικών σε διάφορα σημεία και στόχο να μην θρηνήσουμε θύματα ούτε να σημειωθούν τραυματισμοί.

Αναφορικά με τις "πρωτιές" της Κρήτης στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και στη μη χρήση κράνους, ο κ. Καρακούδης τις απέδωσε στους πολλούς ελέγχους που διενεργούνται από τα κλιμάκια της Τροχαίας, και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας των οδηγών.

Ο κ. Καρακούδης υπενθύμισε ότι ο οδηγός δικύκλου που σε έλεγχο, διαπιστωθεί ότι δεν φορά κράνος, δεν πληρώνει πρόστιμο, του αφαιρείται ωστόσο το δίπλωμα για 60 ημέρες. Αν σε διάστημα 6 μηνών εντοπιστεί ξανά να οδηγεί χωρίς κράνος του αφαιρείται το δίπλωμα για 120 ημέρες, και θα αναγκαστεί να ξαναδώσει εξετάσεις για δίπλωμα.

Αν οδηγος δικύκλου φορά κράνος και ο συνεπιβάτης όχι, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40 ευρώ στον οδηγό, 50 ευρώ στον συνεπιβάτη και αφαίρεση διπλώματος, 20 ημερών.

"Είναι θετικό ότι ο νέος ΚΟΚ δεν περιλαμβάνει πρόστιμα, γιατί ο κόσμος νομίζει ότι η Τροχαία βεβαιώνει πρόστιμα και τα χρήματα τα οικειοποιείται για πληρωμή των μισθών των ένστολων. Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο, τα χρήματα πηγαίνουν στο Δήμο, όπου βεβαιώθηκε η παράβαση", τόνισε και κατέληξε: "Εύχομαι σε όλους τους οδηγούς καλό Δεκαπενταύγουστο, να τηρούν τον ΚΟΚ και η έξοδος να είναι αναίμακτη".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΕΑΣΗ: Τα δικαιολογητικά για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες

ΕΑΣΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει  τους  παραγωγούς  δικαιούχους επιστροφής  Φ.Π.Α. αγροτών,  ότι η διαδικασία υποβολής  των  δικαιολογητικών συνεχίζεται έως τις 16 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται  ότι  όποιοι   παραγωγοί  δικαιούνται  επιστροφή  Φ.Π.Α.  πρέπει  να  προσέλθουν  στα  γραφεία  της  Οργάνωσής  μας  στην  Λ.  62  Μαρτύρων  146  ή  στα  υποκαταστήματά  της,  Αρκαλοχωρίου -  Πύργου – Καστελλίου  για  την  υποβολή  τους και  την  έγκαιρη  πληρωμή.

Σημειώνεται  τέλος  ότι,  δικαιούχοι  επιστροφής  Φ.Π.Α. είναι  όλα  τα  φυσικά  πρόσωπα  (αγρότες,   ιδιωτικοί  &  Δημόσιοι  υπάλληλοι που δεν  τηρούν  βιβλία  του  Κ.Β.Σ.και είναι ενταγμένοι στο ειδικό καθεστώς), τα  δε  δικαιολογητικά  που  υποβάλλονται  αυτή  την  περίοδο  είναι  τα  τιμολόγια  αγοράς  προϊόντων  φυτικής  και  ζωικής   παραγωγής  που  εκδόθηκαν  το  οικονομικό  έτος  2019  ήτοι  από  1/1/2019-31/12/2019.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Πρωτότυπα Τιμολόγια

Τραπεζικός Λογαριασμός

Βεβαίωση  εφορίας – φορολογικού έτους 2019, πληρωμών  ενισχύσεων. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να εκτυπωθεί από την  ιστοσελίδα του  ΟΠΕΚΕΠΕ με την χρήση του κωδικού TAXISNET.

Σημείωση : Το συνολικό ποσό πώλησης των τιμολογίων πρέπει να υπερβαίνει τα 334€.