Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοτική Αστυνομία: Δεν κλείσαμε- αν και μπορούσαμε- δημόσιους χώρους

Ενετικα Τειχη

«Μετά το κλείσιμο της διαδρομής του Κούλε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, θα μπορούσαμε και εμείς να κλείσουμε αυτές στο Τάλως και τα Ενετικά Τείχη, αλλά δεν το επιλέξαμε» λέει με νόημα στο ekriti. gr ο κ πολιτικός προιστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, συμπληρώνοντας ότι οι δημότες, σε γενικές γραμμές, πειθάρχησαν στα μέτρα και συνεργάστηκαν στις υποδείξεις της υπηρεσίας. 

O κ Παττακός δηλώνει ικανοποιημένος από το εποπτικό έργο της υπηρεσίας του, αναφερόμενος στη δράση δύο κλιμακίων, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, με την εμπλοκή στο σύνολο 6 δημοτικών αστυνομικών και δύο στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Με αυτό το δυναμικό γίνεται η επιτήρηση δημόσιων ανοικτών χώρων προκειμένου να αποτρέπονται επικίνδυνα φαινόμενα συγχρωτισμού και συναθροίσεων όλο το διάστημα ισχύος των μέτρων απαγόρευσης.  

«Από την αρχή των μέτρων έχουν βεβαιωθεί από εμάς 18 παραβάσεις, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 0» σημειώνει. 

Υπογραμμίζεται ότι, μέχρι νεοτέρας, ισχύει η απαγόρευση της πρόσβασης  στον Τάφο του Καζαντζάκη στον Προμαχώνα του Μαρτινέγκο καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις εκεί, στην απόληξη των Ενετικών Τειχών στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, καθώς και στον παιδότοπο και το πάρκο των δεσποζόμενων ζώων στον Καράβολα. 

Πάντως, το εποπτικό έργο της υποστελεχωμένης σε γενικές γραμμές Δημοτικής Αστυνομίας υποβοηθά ένας αρνητικός δείκτης για την πόλη: το έλλειμμα σε διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους. Με τον Κούλε μη προσβάσιμο, το Πάρκο Γεωργιάδη να συνεχίζει να είναι ερμητικά κλειστό λόγω εργασιών και τις ζώνες αναψυχής και περιπάτου να είναι αναλογικά με τον πληθυσμό περιορισμένες, ο φόρτος της επιτήρησης γίνεται ελαφρύτερος...

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναστάτωση από τον στύλο της ΔΕΗ που έπεσε

Σκουλά - Στύλος

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στην οδό Σκουλά, στο Ηράκλειο όταν για άγνωστους προς παρόν λόγους, στύλος της ΔΕΗ έπεσε στη μέση του δρόμου. 

Ευτυχώς, από την πτώση του στύλου δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Επί τόπου βρέθηκαν και συνεργεία της υπηρεσίας προκειμένου να επιληφθούν του θέματος.