Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων

19η ολομέλεια του συμβουλίου μεταναστών και προσφύγων τ. δήμου Ηρακλείου

Η 19η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (Σ.Ε.Μ.Π.) Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Π., Ρένας Παπαδάκη-Σκαλίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου 2021 στη Λότζια.

Στην Ολομέλεια συμμετείχε ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Jason Hepps, καθώς και ο υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Πέτρος Μάστακας.

Ο κ. Hepps έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία και το έργο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη, μέσω της επιτυχημένης διαχείρισης του Προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση «ESTIA». Μεταξύ του κ. Jason Hepps και των συμμετεχόντων Μελών και Συνεργατών του Σ.Ε.Μ.Π. αναπτύχθηκε διάλογος σχετικά με το πρόβλημα στέγασης και εύρεσης εργασίας των μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στην πόλη μας και στην κοινωνική ένταξη αυτών.

Στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Συμβουλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Παράλληλα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων με Σωματεία Επαγγελματιών & Εργοδοτών για το νομικό καθεστώς του μετανάστη, αιτούντα άσυλο και δικαιούχου διεθνούς προστασίας για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών εργασίας και απασχόλησης των μεταναστών & προσφύγων. Ακόμη παρουσιάστηκε έκθεση από φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας – ΕΛΜΕΠΑ, για τις ανάγκες και συνθήκες, που βιώνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως κατά την πανδημία του Covid – 19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννης Λαγός: Προκαλεί ακόμα και στη φυλακή – Τρικάκια κατά των εμβολιασμών στην Καλλιθέα

Ερντογάν: Tραγουδά ένα αντισημιτικό τραγούδι για την Ιερουσαλήμ

 

 

 

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Έβαλαν στο "μάτι" αυτοκίνητο και μηχανάκι αλλά τα χάρηκαν λίγο

διαρρηξη αυτοκινητο

Ο ένας έκλεψε πορτοφόλι από αυτοκίνητο και ο άλλος ένα μηχανάκι αλλά δεν τα χάρηκαν για πολύ. Ο λόγος για έναν Βούλγαρο και έναν Έλληνα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στα Χανιά, που συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 33χρονος Βούλγαρος παραβίασε το ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον Καλαθά Ακρωτηρίου και πήρε πορτοφόλι, κάρτες και άλλα αντικείμενα.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, καθώς σε έλεγχο στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Το χρηματικό ποσό των 50 δολαρίων Αμερικής,

Το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ,

20 λίρες Αγγλίας,

Χειρουργικά γάντια,

Δύο φακοί,

Πορτοφόλι,

Τραπεζικές κάρτες και

Προσωπικά έγγραφα

Στη δεύτερη περίπτωση οι αστυνομικοί συνέλαβαν 23χρονο Έλληνα, ο οποίος κυκλοφορούσε με κλεμμένο μηχανάκι, στο Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά.

Και οι δύο θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο