Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Μέσα στον Μάρτη ... φορτίζουν τα ηλεκτροκίνητα mini bus

mini bus ηράκλειο

Πρεμιέρα μέσα στον Μάρτιο επιδιώκει να κάνει ο δήμος Ηρακλείου στην κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων mini-bus, ενεργοποιώντας την τρίτη γραμμή που θα συνδέει τα νότια προάστια με το κέντρο.

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η δημοτική αρχή προγραμματίζει να υπογράψει τη νέα σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου με το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Ηρακλείου ΑΕ. Εφόσον σφραγιστεί η συμφωνία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, θα μιλάμε για μια τρίτη αστική λεωφορειακή γραμμή “city bus” που θα προστεθεί στις δύο υπάρχουσες.

Όπως σημειώνει στο ekriti.gr  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, “εφόσον πέσουν οι υπογραφές με το Αστικό Κτελ μέσα στην εβδομάδα και με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό το επιτρέψουν, τα ηλεκτροκίνητα mini-bus θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους εντός Μαρτίου.”

Η τρίτη γραμμή “city bus” έχει την καινοτομία της δρομολόγησης των δύο ηλεκτροκίνητων mini-bus, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου Ηρακλείου. Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης, για να επιτευχθεί η συχνότητα δρομολογίων ανά 15 λεπτά στην τρίτη αυτή γραμμή, εκτός από τα δύο ηλεκτροκίνητα δημοτικά λεωφορεία, θα χρησιμοποιηθούν και συμβατικά του Αστικού ΚΤΕΛ.

Η τρίτη γραμμή θα συνδέει τα νότια προάστια με τον αστικό ιστό, με αφετηρία τη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του σταθμού του ΕΚΑΒ, κατάληξη την πλατεία Κορνάρου και ενδιάμεσες στάσεις τη λεωφόρο Δημοκρατίας, τις οδούς Χρυσοστόμου και Έβανς και επιστροφή μέσω λεωφόρου Πλαστήρα.

Η μεταφορά του επιβατικού κοινού και στις τρεις γραμμές γίνεται δωρεάν- για τις δύο υπάρχουσες γραμμές των mini bus υπενθυμίζεται ότι η μια ξεκινά από τη Νέα Αλικαρνασσό και η άλλη από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Σταθμοί ηλεκτροφόρτισης

Εν τω μεταξύ η δρομολόγηση των ηλεκτροκίνητων mini-bus για την τρίτη γραμμή, αναμένεται με αγωνία από τη δημοτική αρχή καθώς θα διαπιστωθούν στην πράξη οι δυνατότητες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ποιες θα είναι οι ανάγκες φόρτισής τους και ευρύτερα πώς θα ανταποκριθούν στο απαιτητικό και ...απρόβλεπτο συγκοινωνιακό έργο σε μια πόλη, όπως το Ηράκλειο, με κυκλοφοριακά προβλήματα υπό κανονικές συνθήκες.

Το σύστημα φόρτισης των λεωφορείων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, βρίσκεται υπό διερεύνηση, με την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών να αναζητά τις βέλτιστες θέσεις που θα εξυπηρετήσουν την άμεση φόρτιση των οχημάτων. Το αμαξοστάσιο του Δήμου στην περιοχή Δύο Αοράκια αποτελεί μια εν δυνάμει θέση, με την- σε πραγματικό χρόνο- κίνηση και δρομολόγηση των δυο mini bus, να δίνει τις καθοριστικές πληροφορίες για να διαμορφωθεί ο τελικός χάρτης των θέσεων ηλεκτροφόρτισης.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Χωρίς προηγούμενο ο αριθμός των νοσηλευομένων!

Τροχαίο - Βουλή: Εντοπίστηκε ο ταξιτζής - Στον εισαγγελέα το βίντεο με τον τροχονόμο

Παράγοντας της κολύμβησης κακοποιούσε σεξουαλικά 10χρονα κορίτσια

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέες ώρες για δωρεάν rapid test στα δύο σταθερά σημεία

rapid test Πλατεία ελευθερίας

Αλλαγές στις ώρες διεξαγωγής δωρεάν rapid test στα δύο σταθερά σημεία του Ηρακλείου, δηλαδή στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Αγία Αικατερίνη των Σιναϊτών. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο, Παναγιώτη Μαματζάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, από σήμερα, στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνονται καθημερινά rapid test από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην Αγία Αικατρίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαματζάκη, ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 θα μπορούν να κάνουν δωρεάν και οι τουρίστες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Φωτογραφίες 40 ανήλικων κοριτσιών στο κινητό του 35χρονου κτηνοτρόφου

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

Ηράκλειο: Συλλήψεις για το επεισοδιακό βράδυ