Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

κηποθεατρο καζαντζακης

Στο πλαίσιο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID – 19, τα οποία  ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 31 Αυγούστου και αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι:  

-Ακυρώνονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2020, στα Κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης» και «Μάνος Χαζτιδάκις», στην Πύλη Βηθλεέμ καθώς και οι προβολές του Δημοτικού Θερινού  Κινηματογράφου «Βηθλεέμ».   

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Τηλεδιάσκεψη για τα κοινωνικά προγράμματα

περιφέρεια κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα τη χαρτογράφηση κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Ν. Βαμβακά, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής και εκπροσώπων των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων της Κρήτης. Συμμετείχαν επίσης, οι Επιστημονικά Υπεύθυνοι των Ερευνών του Παρατηρητηρίου από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου στον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και την Κοινωνική Ένταξη Κρήτης (ΠΕΣΚΕ Κρήτης) από την Προϊσταμένη του Παρατηρητηρίου, Κατερίνα Βλασάκη.

Επίσης, αναπτύχθηκε η συνεργασία του Παρατηρητηρίου με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών που φορούν στην παρακολούθηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Κρήτη από τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννη Ζαϊμάκη.

Στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, η Περιφέρεια μέσω του Παρατηρητηρίου ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για τη χαρτογράφηση υπηρεσιών και προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, καθώς και για τη συμβολή της στο συνολικό εγχείρημα του Παρατηρητηρίου και της ΠΕΣΚΕ Κρήτης. Η συνεργασία με τους Δήμους και με όλους του κοινωνικού φορείς του νησιού θα συνεχιστεί για την ανάδειξη τοπικών αναγκών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού, ειδικότερα των ευάλωτων και ειδικών κοινωνικών ομάδων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Δήμος Ιεράπετρας: Από τα ΚΕΠ τα ραντεβού για τον εμβολιασμό

Κακοκαιρία Λέανδρος - Περιφέρεια Κρήτης: Οδηγίες προς τους πολίτες

Αποπληθωρισμός ρεκόρ το 2020