Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Μέσα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ η πυροπροστασία των σχολείων

proto_dimotiko.jpg

Πράσινο φως από το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την πυροπροστασία των σχολείων του, καθώς εγκρίθηκε η πρότασή του σχετικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές του μονάδες. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου επιχορηγείται με το συνολικό ποσό των 154.380,00€  από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου είχε σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών στα τέλη του Οκτωβρίου, αποτελώντας μια από τις πρώτες προτάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, καθώς η απόφαση υποβολής της προς χρηματοδότηση εγκρίθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Τη σχετική απόφαση ένταξης του Δήμου Μαλεβιζίου στο πλαίσιο του Φιλόδημος ΙΙ υπέγραψε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Η αποδοχή της πίστωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Βήμα – βήμα με προγραμματισμό κι επιμονή. Με εγρήγορση συνεχή και δράση συνθετική. Με δουλειά.

Λάβαμε μόλις μια από τις πρώτες εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων για προτάσεις που υποβάλουμε. Θωρακίζουμε την πυροπροστασία των σχολικών μας κτιρίων με επιχορήγηση 155.000,00€ από το Φιλόδημος ΙΙ. Μέλημά μας τα παιδιά μας. Μπράβο στον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση και την Τεχνική μας Υπηρεσία. Προχωράμε».

Ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής για μέτρα πυροπροστασίας περιλαμβάνει το σύνολο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου. Συνολικά πρόκειται για 18 Νηπιαγωγεία, 13 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια και 2 Λύκεια, τα οποία αναμένεται να εγκαταστήσουν ή να συμπληρώσουν συστήματα πυροπροστασίας εντός των κτιρίων τους.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.