Κρήτη

Ηράκλειο

Δίκη Μελίνας: Δεκτή η ένσταση για τις πραγματογνωμοσύνες και νέα διακοπή

μελίνα παρασκάκη

Μία ακόμα διακοπή προστέθηκε σήμερα στην διεξαγωγή της δίκης για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Σήμερα και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η πολιτική αγωγή κατέθεσε ένσταση με την οποία ζήτησε να ακυρωθούν οι τρεις νέες πραγματογνωμοσύνες που έγιναν με εντολή του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για να συζητήσει για την ένσταση σύμφωνα με την οποία κατά την ενεργεία των πραγματογνωμοσυνών που έγιναν έπρεπε να έχουν γνωστοποιηθεί στους τεχνικούς σύμβουλους και των δυο πλευρών, ώστε να παρίστανται και λίγο αργότερα την έκανε δεκτή με συνέπεια έτσι να υπάρξει η νέα διακοπή.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή ανέβασε τους τόνους στην δικαστική αίθουσα αφού υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δικηγόρους και των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του συνεδρίαση στις 15 Ιανουαρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε διακόψει μετά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας ο οποίος είναι ένας εκ των τριών γιατρών που είχαν διορισθεί για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης την οποία είχε ζητήσει το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του κι έτσι ανέβαλε τη συνεδρίαση για τις 29 Ιανουαρίου ενώ ορίστηκε νέος πραγματογνώμων καρδιολόγος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο καρκινοπαθή με 2 παιδιά και σε συνθήκες ψύχους

Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο της 22χρονης Δήμητρας

Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: 3 νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό μέχρι τον Μάιο

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων