Κρήτη

Ηράκλειο

Διευθυντής Λυκείου του Ηρακλείου ζητά τη διαγραφή του από την ΕΛΜΕ

7ο γελ ηρακλειου

Την διαγραφή του από την ΕΛΜΕ, ζητά ο Διευθυντής του 7ου Λυκείου Ηρακλείου, Δημήτρης Σακελλάρης.

Όπως εξήγησε ο κος Σακελλάρης στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, η κίνησή του αυτή ήταν καθαρά συμβολική, καθώς θεωρεί ότι τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοιχτά και να γίνεται διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το 7ο ΓΕΛ, τελούσε υπό κατάληψη για 8 μέρες και εδώ  και 2 μέρες έχει ανοίξει ξανά. Ωστόσο ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, αν και θεωρεί ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια, καταδικάζει την πρακτική των καταλήψεων, υποστηρίζοντας πως τα λουκέτα δεν έχουν θέση στα σχολεία.

Παράλληλα, ο κος Σακελλάρης και μέσα από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλλει την ΕΛΜΕ αλλά και την ΟΛΜΕ, ότι στηρίζουν ανοιχτά τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προβλήματα στα σχολεία υπάρχουν και επιδεινώνονται, καθώς φάνηκε ότι η κυβερνητική πολιτική για την επαναλειτουργία των σχολείων ήταν άνευ σχεδιασμού, όμως οι όποιες διεκδικήσεις θα πρέπει να γίνονται με τα σχολεία ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαταλήψεις σε σχολεία και στάσεις εργασίας των καθηγητών

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κουνούπια “πολιορκούν” γειτονιές και σπίτια

κουνούπια

“Πολιορκημένοι” από κουνούπια αισθάνονται αρκετοί κάτοικοι του Ηρακλείου, κυρίως στις δυτικές συνοικίες, οι οποίοι και διαμαρτύρονται έντονα καθώς φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση έχει οξυνθεί όπως λένε, με την παρουσία των εντόμων να είναι ιδιαίτερα προβληματική.

 “Και πέρυσι η κατάσταση ήταν ζόρικη, αλλά φέτος το κακό έχει παραγίνει” μεταφέρουν πολίτες στο ekriti.gr.

Εντομοαπωθητικά, φιδάκια και ταμπλέτες επιστρατεύονται κυρίως τη νύχτα προκειμένου να “παραλύσουν” την κυκλοφορία των εντόμων και να “διασφαλίσουν” τον ύπνο των κατοίκων, αλλά και να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα, κυρίως των μικρών παιδιών.

Οι πληθυσμοί των κουνουπιών φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σε Θέρισσο, Μασταμπά και Τρεις Βαγιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Το ekriti απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά αλλά και στον προιστάμενο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Αντώνη Παπαδάκη, καθώς η Περιφέρεια έχει στην ευθύνη της το πρόγραμμα ψεκασμού μέσω τριετούς σύμβασης με εργολαβικό γραφείο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και ανέλαβε την εργολαβία μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι η Διεύθυνση έχει γίνει φέτος δέκτης σχετικών παραπόνων και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε συνεννόηση με τον εργολάβο για να διαπιστωθεί εάν έχει τοπικό χαρακτήρα ή όχι.

Τηλέφωνα για τα συνεργεία ψεκασμού

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310-678910 και στο 8001124424 προκειμένου να αναφέρουν την περιοχή τους και συνεργείο να “επιμείνει” τοπικά σε ψεκασμό.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια, για τους αυξημένους πληθυσμούς “ενοχοποιούνται” λιμνάζοντα ύδατα πχ εγκαταλελειμμένες πισίνες, γούρνες, δεξαμένες ή βαρέλια με νερό. 

Στο ερώτημα, όμως, ποια είναι η εικόνα για τις μεγαλύτερες εστίες στάσιμων νερών, όπως  τα ρέματα και οι ποταμοί, αν δηλαδή έχουν καθαριστεί επαρκώς, η απάντηση ήταν ότι ο εργολάβος δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι και ειδικότερα στον Γιόφυρο, στον οποίο σχετικές εργασίες έγιναν και πριν από λίγες ημέρες.

Μαρία Ζαννιά

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στα ύψη η θερμοκρασία - Με τους 38 βαθμούς Κελσίου "φλέρταρε" ο υδράργυρος στη Μεσαρά

Χρυσοπηγή: Η συνοικία του Ηρακλείου με τις σπηλιές που θυμίζουν ...φαβέλες (Φωτογραφίες)

Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ του ηλεκτρονικού εμπορίου