Κρήτη

Ηράκλειο

Διεθνές Συνέδριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Ηράκλειο

εγκυος, διακοπες

Η Επιστημονική Εταιρεία για την Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή (SSRHR) διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Ξενοδοχείο Ibis Styles, στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 08-10 Νοεμβρίου 2019. Πρόεδρος και διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Στο SSRHR Meeting συμμετέχουν πρωτοπόροι επιστήμονες/καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από το εξωτερικό καθώς και Έλληνες επιστήμονες και καθηγητές Μαιευτικής & Γυναικολογίας από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα του συνεδρίου καλύπτει όλο το φάσμα της ανθρώπινης αναπαραγωγής καθώς και θέματα που αφορούν καθημερινά προβλήματα της Μαιευτικής & Γυναικολογίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρουσιάσεις που αφορούν τους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς και τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης των επαναλαμβανόμενων αποτυχιών εμφύτευσης, μια κατάσταση που αυξάνει το άγχος πολλών υπογόνιμων ζευγαριών. Θα συζητηθεί επίσης το φλέγον θέμα της μεταφοράς μιτοχονδριακού DNA που είναι γνωστό ως η εξωσωματική γονιμοποίηση με κύτταρα από τρεις γονεις και ιδιαίτερα οι ενδείξεις και οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν. Σημαντική αναμένεται επίσης η παρουσίαση των μηχανισμών ανάπτυξης ενδομητρίου stress και η επίπτωσή του στην μετέπειτα ζωή καθώς πλέον φαίνεται ότι σειρά νοσημάτων των ενηλίκων φαίνεται ότι σχετίζονται με την ενδομήτρια ανάπτυξη του εμβρύου.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και έναυσμα για ανάπτυξη νέων ιδεών και συνεργασιών στο χώρο της Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Χορηγούνται 19 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ( CME Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας