Κρήτη

Ηράκλειο

Διαμαρτυρήθηκαν στην πύλη του ΠΑΓΝΗ οι εργαζόμενοι

εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες με τις οποίες καλούνται να εργαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Όπως τονίζουν με ανακοίνωση τους, εργάζονται σε συνθήκες χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό και αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ, οι ελλείψεις σε στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας είναι κραυγαλέες ενώ οι προστατευτικές μάσκες δίνονται «με το σταγονόμετρο», την ώρα που οι δηλώσεις στα ΜΜΕ για δωρεές 1 εκατομμυρίου μασκών πανελλαδικά, καλύπτουν ανάγκες λίγων ημερών. 

Η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στην πύλη του νοσοκομείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στη φάκα οι διαρρήκτες εκκλησιών και επιχειρήσεων

αστυνομία περιπολικό

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά εννέα υποθέσεις κλοπών –διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και Ιερούς ναούς και δύο κλοπές δίκυκλων -μοτοσυκλετών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων  Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδος.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα προχθές (30.05.2020) τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες διέπραξαν έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων αφαιρώντας χρήματα και προκαλώντας φθορές.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν διαπράξει τις εν λόγω κλοπές.