Κρήτη

Ηράκλειο

Δασικοί Χάρτες: Ενημερωτική συνάντηση Κοζυράκη - Χνάρη

κοζυράκη χνάρη

Την πρώτη ενημερωτική συνάντηση, μετά την ανάρτηση του συνόλου των δασικών χαρτών της Κρήτης, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μαρία Κοζυράκη με τον Αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο για θέματα πρωτογενή τομέα στην Κρήτη, κ. Μανώλη Χνάρη.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη συνεργασία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη δομή της οποίας ανήκουν οι Δασικές Υπηρεσίες του νησιού, ώστε να επικοινωνήσει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών σε πολίτες, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους συλλογικών οργανώσεων και, με τη σειρά της, να αφουγκραστεί και να διαχειριστεί τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους για το σχετικό θέμα.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης προγραμματισμένης συζήτησης, η Συντονίστρια ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις διαδικασίες και τις προβλέψεις της ανάρτησης των δασικών χαρτών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες καθώς και για θέματα εφαρμογής της δασικής νομοθεσίας όσον αφορά το χαρακτηρισμό και την απόδειξη της κυριότητας σε εκτάσεις που προστατεύονται από τις νομοθετικές διατάξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε στη Συντονίστρια τους προβληματισμούς και την ανησυχία που δημιούργησε η ανάρτηση του δασικού χάρτη στους παραγωγικούς κλάδους του πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της κτηνοτροφίας, όσον αφορά το καθεστώς διαχείρισης και οικονομικής ενίσχυσης των περιοχών που δραστηριοποιούνται. Η κ. Κοζυράκη έδωσε απαντήσεις και ενημερωτικές πληροφορίες για τα στάδια υποβολής και εξέτασης πρόδηλων σφαλμάτων και αντιρρήσεων μέχρι την κύρωση του δασικού χάρτη ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κάποια κρίσιμα ζητήματα προς διευκρίνιση και επίλυση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αξιολογώντας τη σπουδαιότητα της πλήρους ενημέρωσης πολιτών και φορέων ακόμα και υπό τις περιοριστικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, θα πραγματοποιήσουν μία σειρά συναντήσεων σε όλη την Κρήτη ώστε να διασφαλιστεί η ικανοποιητική πληροφόρηση και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα για τους δασικούς χάρτες. Ταυτόχρονα, και στην έδρα των Διευθύνσεων Δασών, λειτουργούν ήδη Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών όπου οι πολίτες μπορούν τηλεφωνικά ή με προγραμματισμένο ραντεβού να πάρουν σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα για τους Δασικούς Χάρτες, όπως θέαση, ανακοινώσεις και επικοινωνία, στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (apdkritis.gov.gr/el/δασικοί-χάρτες).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάλεσε τους φίλους του στο σπίτι και το πλήρωσε ακριβά

NASA: Αυτός είναι ο πρώτος ήχος που κατέγραψε το Perseverance στον Άρη

Κούγιας: Επιχειρηματικά συμφέροντα χτυπούν τον Λιγνάδη για να πλήξουν την κυβέρνηση

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Λότζια: Διάρρηξη στο Τμήμα Πρωτοκόλλου

λότζια

Διάρρηξη σημειώθηκε στη Λότζια πιθανότατα σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πόρτα του Τμήματος Πρωτοκόλλου του Δημαρχείου βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ εκτιμάται ότι δεν λείπει κάτι από το γραφείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αη Γιάννης Χωστός: Το "μαρτύριο" συνεχίζεται - Τι είπε ο διοικητής της Τροχαίας

Δεν έρχεται στο Ηράκλειο... τελικά, ο Βασίλης Κικίλιας

Ηράκλειο: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Αμμουδάρα (φωτο)

ESPA BANNER