Κρήτη

Ηράκλειο

Αύξηση τον Αύγουστο στο "Νίκος Καζαντζάκης" - Αισιόδοξες προβλέψεις και για Σεπτέμβριο

αεροδρόμιο ηρακλείου

Αύξηση της τάξης του 8%, που μεταφράζεται σε 630.000 επιβάτες, σημείωσε η κίνηση στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας. Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για τον Σεπτέμβριο με διψήφια μάλιστα αύξηση.

Ο κ. Πλιάκας συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στην Αθήνα με τη Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν στο μεγαλύτερο σε εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας. Επί τάπητος τέθηκαν ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εξυπηρέτησης των επιβατών (κλιματισμός, αυτοματοποίηση ιμάντα αποσκευών), αλλά και η δημιουργία χώρου Γενικής Αεροπορίας, που θα επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση ιδιωτικών αεροσκαφών και των χρηστών τους, που είναι επιβάτες VIP.

Αναφορικά με το πρωτοφανές για το αεροδρόμιο Ηρακλείου ατύχημα ο κ. Πλιάκας είπε ότι η ζημιά προκλήθηκε από το σπάσιμο του φίλτρου λαδιού του κινητήρα του αεροσκάφους με αποτέλεσμα τη διαρροή λαδιού στο σημείο του διαδρόμου που "πιάνουν" τα αεροπλάνα.

Κρήτη

Συλλυπητήρια Φραγκάκη για το θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του αεροδρομίου

μανώλης φραγκάκης

Τα του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης:

"Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αναπάντεχο θάνατο ενός συνδημότη μας, εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι, σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ανωτέρω χώρο.

Θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια,  τους οικείους του και ιδιαίτερα στα παιδιά του  και να δηλώσω πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όσα μέσα διαθέτει, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του εκλιπόντος, προκειμένου να τα στηρίξει ψυχολογικά και ηθικά σε αυτή την αβάσταχτη συνθήκη που καλούνται να ανταπεξέλθουν".

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Φαιστού: Ενεργοποίηση νέας γεώτρησης

Νέα μαρτυρία για Λιγνάδη: "Κατέβηκε μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος"

Μυτιλήνη - Καρά Τεπέ: Έγκυος Αφγανή αυτοπυρπολήθηκε στη σκηνή της