Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Προβλήματα και εγκατάλειψη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου

Κολυμβητηριο

Στην κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Εικόνες ντροπής συναντά όποιος επισκέπτεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου στο Λίντο! Σκουριασμένες υποδομές, φθαρμένα πλακάκια, σκουπίδια, σάπια σώματα καλοριφέρ, σπασμένα ντουλάπια και πόρτες αποδυτηρίων, σκουριασμένα σκέπαστρα στους εξωτερικούς χώρους που κινδυνεύουν να πέσουν στα κεφάλια των αθλητών και παρευρισκόμενων θεατών, ελλιπής φωτισμός κατά τη νυχτερινή προπόνηση, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφονται στο μοναδικό δημόσιο Κολυμβητήριο στην πόλη του Ηρακλείου.
Τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι μύκητες μετατρέπουν τις αθλητικές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Λίντο σε δημόσιο κίνδυνο και χώρο μόλυνσης για αθλητές, προπονητές και θεατές. Ένα κολυμβητήριο, το οποίο παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί, συνεχίζει να φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδιά!» 
Η Ερώτηση καταλήγει λέγοντας ότι «Σύμφωνα, μάλιστα, με τοπικά δημοσιεύματα, τις παραπάνω απαράδεκτες συνθήκες συντήρησης επιτείνει και η αδιαφορία και αμέλεια των ίδιων των πολιτών που επισκέπτονται το Κολυμβητήριο, είτε ως αθλητές, είτε ως συγγενείς αθλητών ή ως απλών θεατών, οι οποίοι αμελούν εντελώς τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν, όσον αφορά την καθαριότητα και το σεβασμό των εγκαταστάσεων.»
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 
«1. Πότε, επιτέλους, προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου;
2. Ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιήσετε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές; Έχετε κάποιο αξιόπιστο και σοβαρό σχέδιο;».

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες