Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Ένοχη η σιωπή της Κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις Κατάινεν

Αυγενάκης

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του  ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κατάινεν για άγνοια και αδιαφορία της Ελλάδος για το πακέτο Γιούνκερ

«Σε δηλώσεις του (09-06-2016) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ κ. Γίρκι Κατάινεν, σχολίασε την απουσία ορισμένων χωρών του νότου. 
Μάλιστα δήλωσε ότι “ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν πόρους απευθείας από το ταμείο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” και  ανέφερε ότι κάποιοι υπουργοί, του δήλωσαν ότι  “αφού δεν μιλάμε για περισσότερα χρήματα, αλλά απλά για μόχλευση, τότε δεν μας ενδιαφέρει”. 
Μεγάλη η αντίφαση μεταξύ των δηλώσεων για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα και των πρόσφατων ανακοινώσεων (31-03-2016) του Υπουργού κ. Σταθάκη για την ένταξη σαράντα δύο (42) έργων ύψους 5,6 δις ευρώ στο πακέτο Γιούνκερ. 
Σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας επιβάλλει την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη δηλώσεων από στελέχη της Κυβέρνησης που απαξιώνουν το πακέτο Γιούνκερ.       
Η ολιγωρία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης βυθίζει καθημερινά τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση παρά τις δηλώσεις της για ανάπτυξη! Η ανάπτυξη δεν έρχεται κατόπιν επίκλησης!».     

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER