Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Καταδικασμένη να αποτύχει η πρόταση της αναδιάρθρωσης

αστυνομια,ΕΛΑΣ

Επαναπροσδιορισμός καθηκόντων Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλαγή από γραφειοκρατία και από πάρεργα (επιδόσεις εγγράφων δικαστηρίων και άλλων πολλών φορέων, φρούρηση ιδιωτικών στόχων, έκδοση ταυτοτήτων-διαβατηρίων, μέτρα τάξης σε γήπεδα προστατεύοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις ΠΑΕ-ΚΑΕ κ.α.) και αφοσίωση ΜΟΝΟ σε καθαρά αστυνομικής φύσεως καθήκοντα, είναι κάποιες από τις θέσεις που έχει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιώψν της Κρήτης, η οποία παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο στις αρχές Δεκεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωση οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η πρότραση που παρουσιάστηκε είναι καταδικασμένη να αποτύχει καθώς δομήθηκε σε εντελώς λαθασμένη βάση. 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ενωσης:

Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015 στο Ηράκλειο, παρουσία του Γ.Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης. 
Η αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών συμφωνούμε όλοι ότι είναι πλέον αναγκαίο να πραγματοποιηθεί καθώς έφτασε πια η ώρα να κάνει επιτέλους στροφή το Σώμα μας, να προσαρμοστεί με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών, να σταθούμε πραγματικά στο πλευρό του πολίτη, το αίσθημα ασφάλειας του οποίου έχει καταρρακωθεί αλλά και παράλληλα να σταματήσουν να καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα μας. Το ότι η πρόταση αυτή ήρθε σε δημόσιο διάλογο με τη συμμετοχή τόσο εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και συνδικαλιστικών φορέων είναι ένα πολύ θετικό βήμα.
Η πρόταση που μας παρουσιάστηκε, παρά την χωρίς αμφισβήτηση προσπάθεια που καταβλήθηκε, είναι δυστυχώς καταδικασμένη να αποτύχει καθώς δομήθηκε σε εντελώς λάθος Βάση. Η Βάση αυτή πάνω στην οποία έπρεπε να δομηθεί και να στηριχτεί η οποιαδήποτε πρόταση είναι χωρίς αμφισβήτηση το ανθρώπινο δυναμικό. Χωρίς την εξασφάλιση του ανθρώπινου αυτού δυναμικού δυστυχώς οποιαδήποτε προσπάθεια είναι ανώφελη. Από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβάσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα εξοικονομηθεί ελάχιστο έως καθόλου αστυνομικό προσωπικό, θα προκύψουν νέες υποστελεχωμένες , στη θέση των παλιών, Υπηρεσίες με τομέα μεγαλύτερο και δυσκολότερο με περισσότερες απαιτήσεις.
Για να αποφευχθεί η αποτυχία, η οποία θα φέρει μόνο ανασφάλεια και αντιδράσεις στις τάξεις τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των τοπικών κοινωνιών, ζητάμε ΠΡΙΝ εφαρμοστεί το οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης από όπου κι αν προτείνεται:
Ριζική εκ του μηδενός ανακατανομή των οργανικών θέσεων κάθε νομού Πανελλαδικά λαμβάνοντας υπ’οψην όλους τους παράγοντες που θα καθορίσουν αυτές όπως: πληθυσμός , εγκληματικότητα, τουρισμός, λαθρομετανάστευση, γεωγραφία κ.α.
Στελέχωση όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών με τους αστυνομικούς που θα προκύψουν από την ανωτέρω ανακατανομή, μέσω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων με προοπτική τριετίας
Επαναπροσδιορισμός καθηκόντων Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλαγή από γραφειοκρατία και από πάρεργα (επιδόσεις εγγράφων δικαστηρίων και άλλων πολλών φορέων, φρούρηση ιδιωτικών στόχων, έκδοση ταυτοτήτων-διαβατηρίων, μέτρα τάξης σε γήπεδα προστατεύοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις ΠΑΕ-ΚΑΕ κ.α.) και αφοσίωση ΜΟΝΟ σε καθαρά αστυνομικής φύσεως καθήκοντα.  
Μόνο υπό αυτές τις βασικές προϋποθέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κι άλλες αλλαγές δεν είναι απαραίτητες, ότι γίνει θα γίνει στην σωστή βάση ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες αποτυχίας. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πραγματικότητα πρέπει η πολιτική και φυσική μας ηγεσία , να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, να πουν όχι σε ατομικά και ιδιωτικά συμφέροντα ώστε μέσα από αυτό να βγει μία Ελληνική Αστυνομία δυνατή και ακέραιη. Μέχρι τότε, με την αποτυχία προδιαγεγραμμένη τόσο του σχεδίου που μας παρουσιάστηκε όσο και άλλων προτάσεων που παίρνουν το φως της δημοσιότητας και μιλούν για καταργήσεις Υπηρεσιών και μετακινήσεις του ήδη περιορισμένου προσωπικού εντός του Νομού μας και μόνο χωρίς να διαπραγματεύονται τις ανωτέρω βασικές προϋποθέσεις , σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην εφαρμογή οποιοδήποτε πρόωρου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη- καταλήψεις: Ποια σχολεία δεν άνοιξαν για μάθημα - Τραυματίστηκε μαθητής

κατάληψη

Στον "χορό" των καταλήψεων έχουν μπει εδώ και τρεις ημέρες σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά και άλλων Περιφεριακών Ενοτήτων, με τους μαθητές να έχουν διάφορα αιτήματα.

Σήμερα, σtο νομό Ηρακλείου, υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο ΓΕΛ, το Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουβών.

Σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, ανάμεσα στα αιτήματα των μαθητών είναι η περεταίρω λήψη μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, η κατάργηση της βάσης του 10 αλλά και η τηλεκπαίδευση σε περίπτωση που ένα τμήμα κλείσει λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού.

Στην ΠΕ Χανίων, υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 2ο ΓΕΛ, Γενικό Λύκειο Σούδας, Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, 2ο ΕΠΑ.Λ Χανίων καθώς και το ΕΠΑ.Λ Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στα Χανιά μάλιστα, ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι όταν στο 2ο ΕΠΑΛ, ένας άλλο μαθητής πέταξε κροτίδα με συνέπεια μέρος αυτής, να καταλήξει στο πρόσωπο του μαθητή και να τον τραυματίσει. Τον μαθητή μετέφερε στο στο νοσοκομείο το ΕΚΑΒ.

Κι ενώ μπορεί σήμερα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη να μην είναι πολλά, την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος.

Σήμερα η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία αυτά είναι κάποιοι μαθητές να έχουν μείνει πίσω για να διαφυλάξουν την κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι...επέλεξαν να πάνε σε κάποια κοντινή καφετέρια και να απολαύσουν τον καφέ τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Άφησε άφωνους τους Ηρακλειώτες το λαμπρό μετέωρο - βολίδα! (video)

 

ESPA BANNER