Κρήτη

Ηράκλειο

Αστυνομικό Τμήμα στο Ασήμι, ζητά ο Γιώργος Λογιάδης

Ο Γιώργος Λογιάδης

Τι αναφέρεται σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΜεΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη:

Το τελευταίο καιρό στο χωριό Ασήμι, του Δήμου Γόρτυνας, οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι αφού έχουνε γίνει μάρτυρες περιστατικών έντονης παραβατικότητας. Αποκορύφωμα το πρόσφατο περιστατικό, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, ανταλλαγής πυροβολισμών, σε κεντρικό δρόμο του Ασημίου, εν ώρα αιχμής, θέτοντας σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες. Η κατάσταση πλέον φαίνεται ότι είναι εκτός ελέγχου. Ο προβληματισμός είναι έντονος στην τοπική κοινωνία. 

Πρόσφατα το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο οπού οι φορείς του τόπου ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση, ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό των υπάρχοντών υπηρεσιών αλλά ακόμα και τη δημιουργία τμήματος ή σταθμού με έδρα το Ασήμι. Ο Δήμος Γόρτυνας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στον νομό Ηρακλείου με ποικιλόμορφα  γεωγραφικά χαρακτηριστικά και δεν διαθέτει αστυνομικό τμήμα.

Η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ενήμερη και κινητοποιείται καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Με δεδομένη την έξαρση παραβατικότητας. 

Με δεδομένη την έντονη ανησυχία και αγωνία των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου για να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο υπουργείο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εκτεταμένων φαινομένων παραβατικότητας στο χωριό Ασήμι; 

• Προτίθεται το υπουργείο να εξετάσει το αίτημα που θέτει ο δήμος για την αναγκαιότητα ίδρυσης αστυνομικού τμήματος ή σταθμού με έδρα το Ασήμι;

Κρήτη

Κρήτη: Κυριακάτικα πρόστιμα σε παραβάτες της κυκλοφορίας

Έλεγχοι πρόστιμα

Οι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα από την Ελληνική Αστυνομία για τις άσκοπες μετακινήσεις. Σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (328) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
 

Οι παραβάσεις σε όλη την επικράτεια
(136) στην Αττική,
(32) στα Ιόνια Νησιά,
(30) στην Κρήτη,
(26) στη Δυτική Ελλάδα,
(19) στην Πελοπόννησο,
(18) στη Θεσσαλονίκη,
(16) στη Θεσσαλία,
(12) στο Νότιο Αιγαίο,
(12) στην Κεντρική Μακεδονία,
(10) στην Ήπειρο,
(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(5) στη Στερεά Ελλάδα,
(4) στο Βόρειο Αιγαίο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.412) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Το Σάββατο, οι παραβάσεις άγγιξαν τις 974.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.