Κρήτη

Ηράκλειο

Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια, γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας στο νησί

Σταύρος Αρναουτάκης

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στηρίξει τους Δήμους της Κρήτης με πάνω από 200 εκ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμά της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της εκδήλωσης της ΠΕΔ Κρήτης για την παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την στήριξη της Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας πως η καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας κι όλων των φορέων έχει αποδώσει καρπούς. 
Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως στο πλαίσιο της πανδημίας και για την στήριξη της απασχόλησης στο νησί, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με 100 εκ. ευρώ από το δικό της ΕΣΠΑ την κοινωνική φροντίδα και την απασχόληση. «Μεταφέραμε κ. Υπουργέ 60 εκ. για την στήριξη της απασχόλησης κεντρικά στα υπουργεία. Επίσης, χρηματοδοτούμε με 20 εκ. γιατρούς και νοσηλευτές για τα τέσσερα επόμενα χρόνια . Κι ακόμα χρη-ματοδοτούμε με επιπλέον 20 εκ. για να μπορούν να πάρουν τα Νοσοκομεία μας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό», τόνισε. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας στο νησί και συνεργάζεται αρμονικά με τους θεσμούς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει, προκειμένου τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» να έχουν πραγματικό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια φιλοδοξεί να συνδράμει και με το νέο ΕΣΠΑ, τους πρόσθετους ευρωπα-ϊκούς πόρους αλλά και από το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για το οποίο πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών. «Βάζει όρους όπως το ΕΣΠΑ. Αν θέλουμε όμως να είναι εμπροσθοβαρές τα δύο πρώτα χρόνια και να απορροφήσουμε το 70%, θα πρέπει να έχει την ευελιξία που έχει το Αντώνης Τρίτσης ή το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διαφορετικά δεν θα έχει τέτοια απορρόφηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Από αριστερά: Ο Γιάννης Κουράκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Μενέλαος Μποκέας
Από αριστερά: Ο Γιάννης Κουράκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Μενέλαος Μποκέας

Τέλος, ζήτησε πραγματική αποκέντρωση, κι όχι υπερσυγκέντρωση, φέρνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο Καστελίου, όπου αντί να τοποθετηθεί στο Συμβούλιο εκπρόσωπος του τόπου - ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος - ορίστηκε κάποιος εκπρόσωπος από τον Βόρεια Ελλάδα.  

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Δεν έχει μείνει κοινωνική ομάδα η οποία να μη βιώνει απογοήτευση από τις πολιτικές Μητσοτάκη!

Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και οι οποίοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι, για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν, λόγω της γενικότερης κατάστασης, αφού αφενός το κύμα ακρίβειας κάνει επιδρομή στα εισοδήματά τους, αφετέρου η κυβέρνηση από τα “κουτσουρεμένα” αναδρομικά του 11μηνου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, που έλαβαν, ζητά πίσω το 25 – 55% μέσω της φορολόγησης και τους εμπαίζει με το «δώρο» των 250 ευρώ, για ελάχιστους από αυτούς!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.100.000 συνταξιούχους, να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

«Να σημειωθεί ότι με με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8240/26.7.2021 κοινή ερώτησή μου με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου και τη συνυπογραφή 41 ακόμα βουλευτών, είχε προταθεί η αυτοτελής φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2015 – 2016 με συντελεστή 20%, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Όσο για τα 250 ευρώ, το επίδομα της επαιτείας της κυβέρνησης της ΝΔ σε ένα ελάχιστο αριθμό συνταξιούχων, είναι η τρανή απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και είχε υπερψηφίσει τον Ν. 4611/2019, άρθρο 120, με τον οποίο έγινε νόμος του κράτους η 13η Σύνταξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την χαρακτήρισε ψίχουλα και ακολούθως την κατάργησε, στερώντας από τους συνταξιούχους εισόδημα 2,2 δις ευρώ τα έτη 2020 και 2021.

Ο κ Μητσοτάκης αφού υφάρπαξε με ψέματα την ψήφο των συνταξιούχων, λοιδόρησε και συκοφάντησε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες προστατεύτηκαν και ενισχύθηκαν τα χαμηλά εισοδήματα, θεσμοθετήθηκε η 13η σύνταξη, καθώς η αξιοπρέπεια των συνταξιούχων δεν μπορεί να εξαρτάται από την επιδοματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, την παρούσα στιγμή απογυμνώνεται από τις κούφιες υποσχέσεις του και καλείται να λογοδοτήσει για τις πολιτικές του, που φέρνουν καθημερινά σε οικονομικό στραγγαλισμό και απόγνωση τους συνταξιούχους και τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρδάκης: Απόρριψη τροπολογιών για επίδομα ανεργίας εργαζόμενων στον τουρισμό - επισιτισμό

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «σταθερό υπηρέτη της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας»

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

ESPA BANNER