Κρήτη

Ηράκλειο

Απόκριες - Ηράκλειο: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν!

λοτζια - αποκριες

Οι Απόκριες πλησιάζουν, αφού το Τριώδιο έχει ήδη ανοίξει!

Ωστόσο τη φετινή χρονιά, τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν, όπως παλαιότερα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει τέτοιους εορτασμούς και φιέστες.

Απόκριες στη Λότζια
Απόκριες στη Λότζια

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο άνθρωπος παύει να έχει ανάγκη από τη χαρά, τη ζωντάνια και την καλαισθησία.

Έτσι λοιπόν τι κι αν δεν γίνουν καρναβαλικές παρελάσεις φέτος;

Οι πρώτοι "μασκαράδες" έχουν ήδη φτάσει στο κέντρο του Ηρακλείου, και δεν είναι άλλοι από τα αποκριάτικα ομοιώματα που έχουν στηθεί στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης!

Καρναβαλικά ομοιώματα έξω από τη Λότζια
Καρναβαλικά ομοιώματα έξω από τη Λότζια
Αποκριάτικες προετοιμασίες
Αποκριάτικες προετοιμασίες

Μετά το μυθικό Γρύπα στην "καρδιά" της πόλης, το προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου, φρόντισε  Βενετσιάνικες φιγούρες - σύμβολα του Καστρινού Καρναβαλιού, να τοποθετηθούν σε περίοπτες θέσεις πάνω στα βάθρα τους, ούτως ώστε μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να τα θαυμάσουν, να πάρουν έστω μια μικρή γεύση Αποκριάς εν μέσω πανδημίας.

Βενετσιάνικες παρουσίες στο κέντρο του Ηρακλείου
Βενετσιάνικες παρουσίες στο κέντρο του Ηρακλείου

Πολύχρωμα κοστούμια, μάσκες και αισθητική μιας άλλης εποχής είναι εκεί για να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα του περαστικού, να τον ταξιδέψουν και να ξυπνήσουν τη φαντασία του.κόντρα στο "γκρίζο" των ημερών.

Το προσωπικό του Δήμου στήνει τους φετινούς
Το προσωπικό του Δήμου στήνει τους φετινούς "μασκαράδες"

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: To Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την τοπική σύμβαση εργασίας

Κρήτη: 40χρονος εντοπίστηκε νεκρός με μια σακούλα στον λαιμό

Μ. Παγώνη: «Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι - Δεν θα πετάξουμε χαρταετό»

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων