Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκριάτικη... απόδραση από την ομάδα Είμαι Ακόμα Παιδί

“Είμαι Ακόμα Παιδί”

Η ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Οι δράσεις μας είναι ήδη παρούσες στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού» στον Πόρο, στο «Ορφανοτροφείο της Μονής Καλυβιανής», στην «Στεγη Αρρένων Ανήλικων στον Μασταμπα», με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες μας εκτός του Ιδρυματικού χώρου είναι και η τέταρτη δράση μας ονόματι "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ" .

Πρόκειται για μία αποκριάτικη γιορτή στις 6 Μαρτίου του 2016, την Κυριακή των Αποκρεών στο ΄'SALΟON' στην Αμμουδάρα, Ηρακλείου, ώρα 17.00, για τα 28 παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στον Πόρο και τα 12 παιδιά της Στέγης Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά.

Προσκεκλημένοι είστε όλοι μικροί και μεγάλοι, ώστε τα παιδιά να βιώσουν την χαρά της συναναστροφής με περισσότερο κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το πάρτυ περιέχει αναψυκτικά και εδέσματα έως 150 άτομα (όπως σουβλάκια, πίτσες, τυροπιτάκια κτλ) . Όλα τα εδέσματα και αναψυκτικά προσφέρονται στα παιδιά και τους καλεσμένους δωρεάν, με την υποστήριξη των χορηγών μας συνεισφέροντας στο έργο μας. Ευχαριστούμε το "SALOON" για την φιλοξενία και υποστήριξη του σε αυτή την γιορτή για τα παιδιά. 

Ζητούμενο είναι η συναναστροφή μαζί τους και η ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης των παιδιών , μέσα απο ενα πάρτυ με φίλιους,μουσική, διασκέδαση,  χορό και παιχνίδι. Μουσική από dj, μπαλόνια, ζωγραφική στα πρόσωπα των παιδιών, πινιάτα και άλλες εκπλήξεις...! 

Κρήτη

Η "εικόνα" του κορωνοϊού στην Κρήτη - Οι ασθενείς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

κορωνοϊός

 

Ρεπορτάζ - Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Στα δώδεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού παραμένει η Κρήτη μέχρι και αυτή την ώρα (11.55 π.μ.) ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, φτάνει τους 5.
Σύμφωνα μα τα όσα είπε στο ekriti.gr η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, τέσσερις από τους ασθενείς αυτούς νοσηλεύονται σε κλινικές Covid - 19 με ήπια συμπτώματα και μία γυναίκα η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

Συγκεκριμένα και όπως είπε, ένας ασθενής νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και ενδεχομένως σήμερα να λάβει εξιτήριο, ένας άνδρας νοσηλεύεται στην κλινική Covid του Βενιζελείου, μία γυναίκα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (η γυναίκα που νόησε στη Σητεία) και τέλος ο ιερέας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Όλοι αυτοί, ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί η  η 62χρονη από την Αργεντινή, επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου που έπλεε νότια του νομού Ηρακλείου και διεκομίσθη στο Ηράκλειο, με υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. Από τις 22 Μαρτίου, οπότε και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο και αφού προηγήθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις, η γυναίκα εισήχθη στη Μονάδα όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Η κ. Μπορμπουδάκη σημειώνει μεταξύ άλλων πως "είναι λογικό τώρα που μπήκε η Άνοιξη, να θέλουμε να βγούμε και να χαρούμε τον ήλιο. Όμως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή και όλος ο χρόνος να χαρούμε ήλιο και φίλους είναι μπροστά μας. Επίσης, αναφέρει η Διοικήτρια, δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε με αυτά που ακούμε περί υψηλών θερμοκρασιών καθώς τώρα "γνωρίζουμε" τον ιό και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα"