Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκαθίσταται ο δρόμος στη Μεσαρά

αγία βαρβάρα μοίρες

Δόθηκαν τελικά οι απαραίτητες εγκρίσεις και εκκίνησαν οι εργασίες για το πολύπαθο έργο στην είσοδο του νέου δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά. 

Μετά και από το “πράσινο φως” που έδωσε το Υπουργείο για την έγκριση των σχετικών χρηματοδοτήσεων, οι εργασίες εκκίνησαν με την δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης για τα πρανή. 
Όπως είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΒΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, η εκτίμηση είναι πως τα έργα στην περιοχή θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών. 

Εκτός από το τοιχίο αντιστήριξης προχωρούν παράλληλα και οι εργασίες για τη μετατόπιση του δρόμου, που έχει υποστεί καθιζήσεις, ενώ ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες εργοταξιακές σημάνσεις. Υπενθυμίζεται ότι, ο δρόμος αναμένεται να μετατοπιστεί κατά 500 μέτρα πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας με βάση το σχέδιο του Οργανισμού.  

Ο προϋπολογισμός των συνολικών εργασιών για την περιοχή βρίσκεται στα 4,4 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ εκτός από την είσοδο στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, περιλαμβάνει και το τέλος του δρόμου, στην έξοδο του προς Άγιους Δέκα και Μοίρες, όπου επίσης έχει σχεδιαστεί μία νέα εργολαβία δημιουργίας κόμβου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αστοχίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ