Κρήτη

Ηράκλειο

Αποκαθίσταται ο δρόμος στη Μεσαρά

αγία βαρβάρα μοίρες

Δόθηκαν τελικά οι απαραίτητες εγκρίσεις και εκκίνησαν οι εργασίες για το πολύπαθο έργο στην είσοδο του νέου δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά. 

Μετά και από το “πράσινο φως” που έδωσε το Υπουργείο για την έγκριση των σχετικών χρηματοδοτήσεων, οι εργασίες εκκίνησαν με την δημιουργία τοιχίου αντιστήριξης για τα πρανή. 
Όπως είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη ο διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΒΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, η εκτίμηση είναι πως τα έργα στην περιοχή θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών. 

Εκτός από το τοιχίο αντιστήριξης προχωρούν παράλληλα και οι εργασίες για τη μετατόπιση του δρόμου, που έχει υποστεί καθιζήσεις, ενώ ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες εργοταξιακές σημάνσεις. Υπενθυμίζεται ότι, ο δρόμος αναμένεται να μετατοπιστεί κατά 500 μέτρα πριν την είσοδο της Αγίας Βαρβάρας με βάση το σχέδιο του Οργανισμού.  

Ο προϋπολογισμός των συνολικών εργασιών για την περιοχή βρίσκεται στα 4,4 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ εκτός από την είσοδο στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, περιλαμβάνει και το τέλος του δρόμου, στην έξοδο του προς Άγιους Δέκα και Μοίρες, όπου επίσης έχει σχεδιαστεί μία νέα εργολαβία δημιουργίας κόμβου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αστοχίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κατ’οίκον διανομή προϊόντων από το Δήμο Μαλεβιζίου

διανομη προιοντων

Σε περισσότερες από 500 οικογένειες διανέμει αυτές τις μέρες κατ’οίκον προϊόντα ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τους δικαιούχους ΤΕΒΑ σε όλη την έκταση του Δήμου που παραλαμβάνουν προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και για τους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεκίνησε τις διανομές ήδη από την περασμένη Δευτέρα και θα τις συνεχίσει και την ερχόμενη.

 Τις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν εθελοντές από το Μητρώο Εθελοντών που έχει καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει μεριμνήσει για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας εργαζομένων, εθελοντών και ωφελούμενων. Οι διανομές με παράδοση κατ’οίκον θα συνεχιστεί για όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Οι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου γίνονται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2020 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840. Στη διάρκεια της τρέχουσας διανομής παραδίδονται προϊόντα Παντοπωλείου (Αλεύρι, Γάλα Εβαπορέ, Ζάχαρη, Ζυμαρικά ,Ρύζι, Φακές, Φασόλια). Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2810 823547.