Κρήτη

Ηράκλειο

Από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ οι ακτινοθεραπευτές και... στη μέση οι ασθενείς

ΠΑΓΝΗ

Με … “μπαλώματα” η Πολιτεία προσπαθεί να λειτουργήσει τα νοσοκομεία της περιφέρειας, και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας, οδηγώντας τους πολίτες σε μία ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο!

Έτσι, την ώρα που ογκολογικοί ασθενείς έρχονται στο ΠΑΓΝΗ από μακρινές περιοχές της Κρήτης για να κάνουν ακτινοβολίες, βρίσκουν τις πόρτες κλειστές, αφού οι ακτινοθεραπευτές που έχουν εκπαιδευτεί στα νέα μηχανήματα είναι συγκεκριμένοι κι εργάζονται τις απογευματινές ώρες … εθελοντικά στο ΠΑΓΝΗ, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο είναι απλήρωτοι!

Το εργαστηριακό προσωπικό, το οποίο απασχολείται στα ακτινολογικά εργαστήρια τις απογευματινές ώρες, ουσιαστικά εντάσσεται στα απογευματινά ιατρεία, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη που μίλησε για το θέμα στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη.

Ως εκ τούτου, η εργασία τους, όπως είπε, γίνεται σε εθελοντική βάση και θεωρείται έξτρα, για την οποία πληρώνονται πέρα από την κανονική τους ημερήσια εργασία!

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαλκιαδάκης, η έξτρα αυτή εργασία καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος όμως δεν έχει εξασφαλίσει στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος το σχετικό κονδύλι, από τον περασμένο Ιούνιο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αρνούνται πλέον να καλύψουν τις ανάγκες, καθώς τους οφείλονται αρκετά χρήματα!

Στο ΠΑΓΝΗ, λοιπόν, η απογευματινή βάρδια, αντί να λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό, ουσιαστικά εξαρτάται από το προσωπικό του Βενιζελείου το οποίο “επιστρατεύεται” για να καλύψει τις ανάγκες του ΠΑΓΝΗ, του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Κρήτης!

Και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ κατήγγειλε το περιστατικό ζητώντας αρχικά την πληρωμή των εργαζομένων αλλά και την εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού τεχνολόγων των τμημάτων Ακτινοθεραπείας, Αξονικού Τομογράφου, Μαγνητικού Τομογράφου, Πυρηνικής Ιατρικής και Υπερήχου για την εύρυθμη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.

Ο κ. Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι αναζητούνται λύσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν τα χρήματα τους και το νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά και το απόγευμα.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι όταν ένα απογευματινό ιατρείο ή μία ακτινοβολία ακυρώνεται, υπάρχει η σχετική ενημέρωση των ασθενών, κάτι που όμως δεν συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών που ήρθαν από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στο “Ράδιο Κρήτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπούρος στο Ράδιο Κρήτη: Ένα νέο αυστηρότερο lockdown δεν θα προσφέρει τίποτα

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

εργαζόμενοι

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό, με αίτημα την ασφάλεια στο άνοιγμα των καταστημάτων και τα ξενοδοχεία.

Το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης δεν θα πρέπει να θεωρείται απλώς μία ημερομηνία. Θα πρέπει να παρθούν αυστηρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Μέτρα που σήμερα δεν έχουμε ακούσει να ανακοινώνονται σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό Μιχάλης Ριζικιανάκης.

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης
Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και από εκεί έκαναν πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση θα καταλήξει στο κτίριο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Αίτημά τους η ασφάλεια κατά το άνοιγμα του κλάδου τους
Αίτημά τους η ασφάλεια κατά το άνοιγμα του κλάδου τους

Διαβάστε επίσης:

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Ηράκλειο: Δεν έγινε η δίκη για τον θάνατο της 31χρονης

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού