Κρήτη

Ηράκλειο

Απινιδωτές σε τρία πολυσύχναστα σημεία του Ηρακλείου

λιοντάρια

Σε μια ακόμη σημαντική δωρεά προχωράει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, στο πλαίσιο εφαρμογής του κοινωνικού του έργου και εγκεκριμένου District Grand, δωρίζοντας τρεις αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στον Δήμο Ηρακλείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.
Οι τρεις απινιδωτές θα τοποθετηθούν στους δυο σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Ηρακλείου, χώρους που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκεπτών, ενώ ο απινιδωτής του Δήμου Ηρακλείου θα τοποθετηθεί στο Info Point στο ισόγειο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έκτακτα περιστατικά στην καρδιά της πόλης.
 
Ταυτόχρονα, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, με την πολύτιμη συνεργασία του Εργαστηρίου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης, διοργανώνει σεμινάριο καρδιοαναπλευστικής αναζωογόνησης & χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στο σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της ΣΕΥΠ από τους καθηγητές Μιχάλη Ροβίθη και Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, θα λάβουν μέρος εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου, του Αρχαιολογικού Μουσείου, του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, καθώς και Ροταριανοί εθελοντές, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σε περίπτωση που χρειαστεί να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε συνανθρώπους μας που θα βρίσκονται σε κίνδυνο και να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους απινιδωτές.
 

apinidotis.jpg

apinidotis.jpg, by gpapadakis

seminario-2.jpg

seminario-2.jpg, by gpapadakis

seminario-1.jpg

seminario-1.jpg, by gpapadakis

Το έργο της δωρεάς των τριων απινιδωτών, συγχρηματοδοτούν ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου κατά 75%, η 2470 Ροταριανή Περιφέρεια κατά 20% και ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο – Candia κατά 5%.
 

Κρήτη

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης

γαλλικό πλοίο

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική κυβέρνηση για την υπόθεση παρενόχλησης του πλοίου L’ Atalante κατέθεσε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η υπόθεση, που εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή, αποτέλεσε την πρώτη έμπρακτη αμφισβήτηση της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, είχε εκδοθεί ελληνική NAVTEX 260/21 για ερευνητικές δραστηριότητες του γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους L’ ATALANTE στο Νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος και στη Μεσόγειο σε συγκεκριμένα σημεία για τις 15, 16,17 και 18 Απριλίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν δική τους NAVTEX( 0313/21) με την οποία δηλώνουν ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς «εκδόθηκε από αναρμόδιο Σταθμό, εμπίπτει σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στον σταθμό της Αττάλειας» ενώ χθες υπήρξε νέα ακραία πρόκληση από την Άγκυρα.

Λίγες μόλις ώρες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέβαλε στην περιοχή προκειμένου να «απειλήσει» γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας δεν ήταν ειλικρινής, με στενοχώρησε

Συνάντηση Δένδια- υπουργού Επικρατείας Σαουδικής Αραβίας: Διαρκώς ενισχυόμενοι οι δεσμοί μας

Πελώνη: Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα