Κρήτη

Ηράκλειο

Αντιδρούν για το κόστος επανασύνδεσης υδρομέτρων στο Ηράκλειο

υδρόμετρο

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που υπήρξαν αναφορικά με την εισήγηση των υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΗ, σύμφωνα με την οποία προτείνεται όλοι δημότες να πληρώνουν τέλη επανασύνδεσης μετά από τη διακοπή της υδροδότησης τους, ακόμα κι αν αποπληρώνουν το χρέος την ημέρα διακοπής. 

Μέσω αυτής της πρότασης η ΔΕΥΑΗ προσδοκά ότι θα μπορέσει να κερδίσει ένα ποσό της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ, αλλά και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες ως προς την επιχείρηση αναφορικά με την έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών. 

Η επιχείρηση μάλιστα τονίζει, πως η πολιτική που υιοθετεί δεν διαφοροποιείται, αφού ούτως ή άλλως το κόστος επανασύνδεσης των υδρομέτρων βρίσκονταν στα 50 ευρώ και το τιμολόγιο παραμένει ίδια. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι επειδή πλέον οι επανασυνδέσεις γίνονται μέσω εργολάβου και όχι προσωπικού της επιχείρησης, δεν μπορεί να παρακαμφθεί η πληρωμή επανασύνδεσης, ακόμα κι αν η αποπληρωμή των χρεών γίνεται την ίδια ημέρα με αυτή της διακοπής. 

Αντιπολίτευση ωστόσο και δημότες εκφράζουν εντονότατες αντιδράσεις ως προς την πολιτική της ΔΕΥΑΗ, η οποία και συμπίπτει με την παράδοση ιδιαίτερα αυξημένων λογαριασμών κατανάλωσης νερού, λόγω του νέου κλιμακωτού τρόπου υπολογισμού των χρεώσεων. 

Η επιχείρηση παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει ότι η πολιτική της παραμένει κοινωνική, ενώ κάνει σαφές πως ειδικά στα οικιακά τιμολόγια υπάρχουν και μειώσεις για όσους κάνουν ορθολογική χρήση νερού. 

 

Κρήτη

Λασίθι

Συλλήψεις για ναρκωτικά και στον Άγιο Νικόλαο

σύλληψη

Σε έλεγχο υποβλήθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών δύο άνδρες στον Άγιο Νικόλαο και στην κατοχή τους βρέθηκαν συσκευασίες με 32 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν και 180 ευρώ.

Οι δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών.