Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μετακομίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες από την οδό Ανδρόγεω

Ανδρόγεω

Της Μαρίας Ζαννιά

Σε φάση μετακόμισης έχουν μπει οι δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονται στους πέντε ορόφους του εμβληματικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η παρέμβαση για την ενεργειακή αναβάθμισή του.  Από το πλάνο της μεταστέγασης εξαιρείται το ΚΕΠ στο ισόγειο, ενώ οι συνολικά 85 δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στις Διευθύνσεις και τα Τμήματα των ορόφων, έχουν ήδη αρχίσει το πακετάρισμα του εξοπλισμού των γραφείων που μπορεί να μεταφερθεί.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα τμήματα Πρωτοκόλλου, Προμηθειών, τις Διευθύνσεις Παιδείας/Πολιτισμού  και Προγραμματισμού, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το τμήμα της Δημοτικής Περιουσίας καθώς και το τμήμα Προσωπικού.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα διανεμηθούν σε τρία σημεία: στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο στην οδό Πλαστήρα, στο Δημοσκόπιο που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό και στα γραφεία της ΔΕΠΑΝΑΛ, τα οποία, επίσης, βρίσκονται στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη που έχει αναλάβει τον συντονισμό της μεταφοράς, σημειώνει στο ekriti.gr ότι  βάσει αυτής της διανομής οι υπηρεσίες που αφορούν σε συναλλαγές με τους δημότες θα συγκεντρωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο, και όχι στους χώρους στη Νέα Αλικαρνασσό όπου θα κατευθυνθούν οι διοικητικού χαρακτήρα υπηρεσίες.

Με αυτόν τον σχεδιασμό, το σύνολο των υπηρεσιών όπου υπάρχει η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το κοινό- σε αυτές περιλαμβάνονται οι οικονομικές υπηρεσίες που στεγάζονται στη Λότζια και αυτές που βρίσκονται στο κτίριο της πλατείας Δασκαλογιάννη- έχει τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης διευκολύνοντας την πρόσβαση.

(φώτο από https://bautechplus.gr/enisxuseis-ktiriwn/)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηράκλειο: Κατσίγαρος και πάλι στο ποτάμι του Κατσαμπά

Δήμος Ηρακλείου: Μπαράζ έργων στους οικισμούς και τα χωριά

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδος - ΕΣΠΑ: Ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολείων

Φραγκάκης Αρναουτάκης

Την ένταξη της χρηματοδότησης των έργων της ενεργειακής αναβάθμισης τριών σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας - του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, του Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου – στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνέχεια της ολοκληρωμένης πρότασης που υπέβαλλε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΕΤΠΑ-48 «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια».

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης των ανωτέρω έργων – που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης – ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας θα χρηματοδοτηθεί συνολικά με το ποσό του 1.139.000 € για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα προαναφερόμενα σχολεία εκ των οποίων οι 663.000 € αφορούν το Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλίου και οι 476.000 € το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

 

Οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν:

[Α] ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ:

Αντικατάσταση κουφωμάτων.  

Εξωτερική θερμομόνωση δώματος. 

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας. 

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης. 

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού (Φ/Β) συστήματος με τον μηχανισμό ενεργειακού συμψηφισμού net-metering.  

 

[Β] ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ:

Αντικατάσταση κουφωμάτων (παράθυρα και θύρες) με νέα θερμομονωτικά επαρκή κουφώματα

Εξωτερική θερμομόνωση οροφών.  

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για σκοπούς θέρμανσης χώρων.  

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα υψηλής απόδοσης (LED, Light Emitting Diode - Δίοδος Εκπομπής Φωτός).  

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering).  

 

Με αφορμή την ένταξη των παραπάνω έργων στο ΕΣΠΑ ο δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε:

«Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών του δήμου μας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Η ένταξη του 1ου Δημοτικού Αρκαλοχωρίου και του Γυμνασίου-Λυκείου Καστελλίου στο ΕΣΠΑ και η χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό του 1,1 εκατ. € περίπου συνιστά μια πολύ σημαντική επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παρούσα δημοτική αρχή μελέτησε και συνέταξε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα πλήρη φάκελο έργων που με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη – τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεχή στήριξη του- εντάχθηκαν στο  ΕΠ Κρήτης μετά από τη θετική αξιολόγηση τους.

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στα 3 σχολεία του Δήμου μας θα βελτιωθεί σημαντικά η ενεργειακή αποδοτικότητα αυτών καθώς και οι συνθήκες  άνεσης των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα συνεισφέρουν στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και συνακόλουθα στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων που θα μπορούν να διατεθούν σε άλλες παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου μας. Με όραμα και συστηματικότητα συνεχίζουμε την προσπάθεια για αναβάθμιση του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ θερμά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ. Αραβιάκη, το ΓΓ του Δήμου Γ. Κουρή, τα στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τους τεχνικούς συμβούλους που εργάστηκαν με ζήλο και προσήλωση για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο μας».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: "Έχετε κληρονομιά. Με μικρή προμήθεια θα την πάρετε γρήγορα"

Πρώτη στην ανεργία η Κρήτη μετά από 27 χρόνια (πίνακες)

Σήφης Βαλυράκης - Μαρτυρία: Ο έντονος διάλογος με ψαρά (βίντεο)