Κρήτη

Ηράκλειο

Αναβάλλεται λόγω πένθους ο ετήσιος χορός της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

πένθος

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συλλυπείται θερμά τις οικογένειες των μελών της, Γιάννη Καλαϊτζάκη, Στέλιου Ζαχαριουδάκη, Ανδρέα και Κώστα Βαρβεράκη για την απώλεια αγαπημένων συγγενών τους.

Συμμετέχοντας στο πένθος τους αναβάλλει τον ετήσιο χορό, που είχε προγραμματισθεί για την προσεχή Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Κρήτη

Χαράλαμπος Γώγος στο Ράδιο Κρήτη: Αρχές καλοκαιριού η επιστροφή στην κανονικότητα

χαράλαμπος γώγος

Γύρω στα τέλη Μαίου με αρχές του καλοκαιριού προβλέπει επιστροφή στη κανονικότητα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος

Ο κ. Γώγος που μίλησε σήμερα στο Ρ/Κ και στον Μανόλη Αργυράκη διευκρίνισε ότι αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από την έκβαση της πορείας της επιδημίας του κορωνοιού μέσα στον Απρίλιο ο οποίος είναι ο κρισιμότερος μήνας. 

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα καθώς υπάρχει μικρός θανάτων ενώ οι διασωληνωμένοι είναι κάτω από το φράγμα των 100.

Από τα υπάρχοντα σχήματα που ήδη χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας, το πιο δραστικό φαίνεται να είναι η χλωροκίνη, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γώγο δεν υπάρχει καταξιωμένη και κατοχυρωμένη θεραπεία και υπάρχουν επίσης θεραπευτικά κενά τα οποία, γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν.

Αυτή την στιγμή από το νοσοκομείο της Πάτρας έχουν δοθεί 32 εξιτήρια, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 9 ασθενείς του covid 19 Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αντιμετώπισε τα πρώτα μαζικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τους Αγίους Τόπους.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Γώγος δήλωσε επιφυλακτικός καθώς δεν είμαστε ακόμα σε θέση να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ή να εφησυχάζουμε.