Κρήτη

Ηράκλειο

Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Ολοκλήρωση υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα LEADER

αναπτυξιακή ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου που υλοποιεί η ΟΤΔ Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 79 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 23.962.000€ με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 12.779.000€, ποσό που είναι τρεις φορές παραπάνω από το ποσό που προκηρύχθηκε (4.052.500€). 

Η πρόσκληση αφορούσε επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διαμονής, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαστηρίων - βιοτεχνιών κλπ. 

Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν το 48,50% αφορά στην μεταποίηση γεωργικών και μη γεωργικών προϊόντων, το 33,70% στον τομέα του τουρισμού, το 12,60% στις βιοτεχνίες  και το 5,20% στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Η διαδικασία της αξιολόγησης θα ξεκινήσει άμεσα από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και αναμένεται ότι η αξιολόγηση και οι εντάξεις των έργων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. 

Εκτιμάται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ανταποκριθεί στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον του νομού και θα συνδράμει στην ένταξη όλων των έργων που θα αξιολογηθούν θετικά, με τη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης. 

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους επενδυτές, τα γραφεία συμβούλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στη χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ένταξη όλων των επενδύσεων στο πρόγραμμα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER