Κρήτη

Ηράκλειο

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Καρτερός και Ν.Αλικαρνασσός

καρτερός πλημμύρα

Με εντολή του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του Καρτερού και της Νέας Αλικαρνασσού.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιήσει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σε αυτό το πλαίσιο, τα σχετικά κονδύλια για αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις ζημιών καθώς και την επιτάχυνση στην εκτέλεσης αποφάσεων που θα ληφθούν στο πλαίσιο ανακούφισης των πλημμυροπαθών.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο Δήμος Χερσονήσου μετά την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία