Κρήτη

Ηράκλειο

Αη Γιάννης Χωστός: Το "μαρτύριο" συνεχίζεται - Τι είπε ο διοικητής της Τροχαίας

αη γιάννης χωστός

Δραματική είναι και σήμερα η κατάσταση στον Αη Γιάννη Χωστό, στη γνωστή διασταύρωση που χρόνια τώρα, αποτελεί μαρτύριο για εκατοντάδες οδηγούς.

Την ίδια ώρα, μποτιλιάρισμα σημειώθηκε και σε άλλα σημεία της πόλης, καθώς σήμερα ξεκίνησαν έργα στην 62 Μαρτύρων, ενώ συνεχίζονται, εδώ και μήνες, τα έργα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι μεγάλος και η υπομονή χτυπά "κόκκινο", κάθε πρωί, γεγονός που αναγνωρίζει ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Ο κ. Καρακούδης είπε ότι εδώ και δύο εβδομάδες τρονονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Καζαντζίδη αλλά και στην Κνωσού στην έξοδο προς ΒΟΑΚ, γεγονός που έχει συμβάλει στην ανακούφιση της κυκλοφορίας.

Για τον Αη Γιάννη Χωστό εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό να τοποθετηθούν στις δύο διασταυρώσεις που έχουν απόσταση μεταξύ τους 80 μέτρα, δύο τροχονόμοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος τροχαίο ατυχήματος, από τη στιγμή που αυτοί δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. 

Ο Διοικητής της Τροχαίας είπε ότι έγινε παρέμβαση μετά τη γέφυρα του Αη Γιάννη Χωστού στην οδό Μπακογιάννη για όσους κινούνται προς Μαλάδες - Φοινικιά, οι οποίοι προωθούνται στην οδό Ντοστογιέφσκι κάτω από τη γέφυρα, ωστόσο είπε ότι δέχονται παράπονα από τους οδηγούς, οι οποίοι έφταναν στον προορισμό τους σε λίγα λεπτά, και τώρα χρειάζονται τουλάχιστον ένα τέταρτο.

Ο κ. Καρακούδης επανέλαβε ότι αναμένεται η κατασκευή του κυκλικού κόμβου που δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά σίγουρα θα ανακουφίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηλορείτης: Βρέθηκε ο 35χρονος που είχε χαθεί

Ηράκλειο: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στην Αμμουδάρα (φωτο)

Ηράκλειο: Επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Βαγγέλης Καρκανάκης

Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Στηρίζει το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

επιχειρηματικότητα

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε σήμερα σύμβαση για την Υποστήριξη Λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» και έχει τριετή διάρκεια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης, μετά από την ίδρυση, υποστηρίζει και τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, προωθώντας τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού. Στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός πρωτοποριακού, για τη χώρα, οικοσυστήματος καινοτομίας. Ύστερα από την υλοποίηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3Crete, το παρατηρητήριο αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία, πάντα, με τον επιχειρηματικό- ερευνητικό κόσμο και τα συλλογικά όργανα των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο μιας συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής».

Το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Κρήτης έχει στόχο την ενθάρρυνση της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και μέσω αυτής, την τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Σκοπός της νέας δομής – η οποία ήδη λειτουργεί πιλοτικά στην νέα Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας και θα προχωρήσει άμεσα σε παραγωγική λειτουργία - είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας του νησιού και ειδικότερα την διασύνδεσή της με την έρευνα και τη γνώση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Η λειτουργία του Παρατηρητηρίου θα συμβάλλει στην τεκμηρίωση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και θα αποτελέσει κόμβο ενημέρωσης και κινητοποίησης για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομιών στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και την ενθάρρυνση νέων επενδύσεων στο νησί. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη υλοποιήσει πληροφοριακό σύστημα για τη διαχείριση στοιχείων επιχειρήσεων και ερευνητικών/ακαδημαϊκών ιδρυμάτων - εργαστηρίων της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και διαδικτυακή πύλη / κόμβο ενημέρωσης (https://ibo.crete.gov.gr/ )

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Χρυσή Δασκαλάκη, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΕΤΑΜ ΑΕ, Νίκος Δρακωνάκης η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Οικονομίας και Εξωστρέφειας Φωτεινή Κατίκα, η προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Κατερίνα Ρουσάκη, ο Χρήστος Μπίλιος στέλεχος του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και ο Μιχάλης Μυλωνάκης Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Προμηθειών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

 

 

ESPA BANNER