Κρήτη

Ηράκλειο

Αγώνας ...δρόμου για την οδική ασφάλεια στο τμήμα Αγία Βαρβάρα - Μοίρες ενόψει χειμώνα

εργα δρομος.jpg

Αυτοψία σε ένα από τα  μεγαλύτερά οδικά έργα που εκτελούνται στην Κρήτη, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώαπό την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά, του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, πραγματοποίησε την Τρίτη  13/10/2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιάννη Καρνέση, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη ημέρα στην Κρήτη

Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση πίστωσης συνολικού ύψους 1.233.000 ευρώ από το πρόγραμμα Εθνικών Πόρων του Υπουργείου Υποδομών και την άμεση εκκίνηση των εργασιών, οι κύριοι Καρνέσης και Παπαδογιάννης, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών του Ο.Α.Κ. κ. Γιώργο Αγαπάκη,  επιθεώρησαν τα τμήματα στα οποία εκτελούντα αυτή την περίοδο εργασίες,  τα οποία έχουν ως στόχο να διασφαλιστεί η ευστάθεια του υφιστάμενου δρόμου, ενόψει του χειμώνα.

«Βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο μαζί με τον κ. Καρνέση ,προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την πορεία των εκτελούμενων εργασιών. Με δεδομένο ότι ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, καταβάλουμε μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια – με το σύνολο των εμπλεκομένων πλευρών-   έτσι ώστε έγκαιρα οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωράμε, να ολοκληρωθούν και το τμήμα να καταστεί ασφαλές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Νωρίτερα ο κ. Παπαδογιάννης είχε σειρά επαφών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους Ο.Τ.Α. της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Αρχικά συναντήθηκε τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη , τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Αθλητισμού κ. Μανώλη Σμυρνάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Γαβριήλ Κουρή. Στο επίκεντρο της συνάντησης,  βρέθηκε η εκπόνηση μελετών, για σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, από τον Ο.Α.Κ.

Ο κ. Παπαδογιάννης είχε σειρά επαφών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους Ο.Τ.Α. της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
Ο κ. Παπαδογιάννης είχε σειρά επαφών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο, με εκπροσώπους Ο.Τ.Α. της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. με τον Δήμαρχο Χερσονήσου  κ. Ιωάννη Σέγκο και τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης  κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη με τους οποίους συζήτησε για τον Β.Ο.Α.Κ αλλά και για θέματα έργων που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα στο Δήμο Χερσονήσου σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ.

Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του προσωπικού των υπηρεσιών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο με τους οποίους συνομίλησε για εσωτερικά ζητήματα του Ο.Α.Κ. αλλά και για την επικείμενη μετεγκατάσταση της «Διεύθυνσης Συγκοινωνίων» που δρομολογείται από την διοίκηση του «οργανισμού» με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, την πλήρη και ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και την βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της Διεύθυνσης.  

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

Σεισμογράφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 06.51 το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου, στον θαλάσσιο χώρο, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

νέος σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης
νέος σεισμός στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης

Λίγο αργότερα, στις 07.14 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το πολύπαθο Αρκαλοχώρι, με ένταση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, 3,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα ν/δ του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι
νέα σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι

Ο σεισμός, αν και μικρής έντασης, έγινε αισθητός και στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Συννεφιά και βροχές ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)

Ηράκλειο: Παράσυρση έξω από τον Άγιο Μηνά - Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο (βίντεο)

ESPA BANNER