Κρήτη

Ηράκλειο

5ο Λύκειο Ηρακλείου: Τα αιτήματα των μαθητών που έκαναν κατάληψη

5ο Λύκειο

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, καθώς και πολλά άλλα σχολεία στο νομό Ηρακλείου.

Στην παρακάτω ανακοίνωση που έστειλαν οι μαθητές στο ekriti.gr παρατίθενται τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά:

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 18/9/2020 το σχολείο μας βρίσκεται υπό κατάληψη για να εκφράσει την έντονη διαφωνία του αναφορικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία από τον Κορονοΐο αλλά και για τις συνεχόμενες αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων.
Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικότερα τα αιτήματά μας:
1.Είναι αδύνατη η παραμονή στην τάξη 2 συνεχόμενες ώρες με την χρήση της μάσκας και για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές μας και καθιστά την διδακτική ώρα μια εφιαλτική διαδικασία αντοχής και όχι μάθησης.
2. Θέλουμε τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη και προσωπικού για την καθαριότητα.
3.Τμήματα με ανώτατο όριο παιδιών τα 17 άτομα και όχι τα 25 όπως συμβαίνει σε πολλές τάξεις του σχολείου μας.
4.Δεν συμφωνούμε με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.
5.Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους μαθητές ως πειραματόζωα και να καθορίσει ένα σταθερό σύστημα εξετάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων αλλά και σε μια σταθερή εξεταστέα ύλη.
6.Απογορεύσατε την διεξαγωγή σχολικών αγώνων την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να επανέλθει ένα μέρος του κόσμου στα γήπεδα και την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει κανονικά τα τοπικά πρωταθλήματα και τα πρωταθλήματα υποδομής(Τα σχολικά πρωτάθλημα μπορούν να δώσουν μόρια στους μαθητές σε περίπτωση που κατακτήσουν κάποια αξιόλογη θέση).
7.Απογορεύσατε τις σχολικές εκδρομές την ίδια στιγμή που αφήσατε ανοιχτά τα σύνορα της χώρας για τον τουρισμό με αποτέλεσμα τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται συνεχώς.
Καλούμε γονείς και καθηγητές να σταθούν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Καταλήψεις σε σχολεία για τη χρήση μάσκας

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Αγροτικές επιδοτήσεις

Μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, δηλαδή σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, θα πιστωθεί η προκαταβολή των επιδοτήσεων των αγροτών ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων, λόγω του εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί για αύριο Τετάρτη 27 Οκτωβρίου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Η πληρωμή όπως είχε γράψει το ekriti, επρόκειτο να γίνει αύριο 27 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ, Μύρωνας Χιλετζάκης.

Όσοι έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τις 12 μπορούν με την κάρτα τους μέσω ATM να δούν ή να πάρουν τα χρήματα, σε διαφορετική περίπτωση, όσοι παραγωγοί έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Πειραιώς, θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, είτε στα γκισέ, είτε στα ΑΤΜ, δεδομένου ότι μεσολαβεί η αργία με τον εορτασμό της εθνικής μας γιορτής, της 28ης Οκτωβρίου.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 650.000 και πλέον δικαιούχων θα ανέρχεται σε 600 με 650 εκατ. ευρώ, θα αφορά δε περίπου το 70% της βασικής τους ενίσχυσης. Το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021, δηλαδή το 30% της βασικής, συν το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας, πρόκειται να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

Κρήτη: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της πόλης

ESPA BANNER