Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

1500 αναρρωτικές άδειες στο Ηράκλειο περιμένουν ... μπλοκ γνωμάτευσης

Image
1500 αναρρωτικές άδειες στο Ηράκλειο περιμένουν ... μπλοκ γνωμάτευσης
 clock 11:38 | 17/12/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν και πάλι να περάσουν από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υγειονομικές  επιτροπές που λειτουργούν στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου για την έγκριση των αναρρωτικών  τους αδειών

Περισσότερες από 1.500 αιτήσεις προς εξέταση για αναρρωτικές άδειες εκκρεμούν και έχουν πάει πίσω με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους όπως ανέφερε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης.

Αυτή την φορά  το πρόβλημα προέκυψε όχι λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά  λόγω του ότι  δεν υπήρχαν τα μπλοκ γνωματεύσεων των επιτροπών και  παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ  είχε ενημερωθεί για το θέμα όπως δήλωσε στο e-kriti.gr ο προϊστάμενος της Μονάδας Υγείας στο ΠΕΔΥ στο Ηράκλειο κ. Σωτήρης Κυριαζής.

 Ωστόσο  ο ΕΟΠΥΥ δε φρόντισε να τα στείλει εγκαίρως με αποτέλεσμα εδώ και 15  ημέρες να υφίστανται οι ασφαλισμένοι μια απίστευτη ταλαιπωρία  με ότι  αυτό συνεπάγεται και  για την οικονομική τους κατάσταση.

Τελικά βρέθηκε λύση καθώς προμηθεύτηκαν από άλλη υπηρεσία τα απαραίτητα μπλοκ γνωματεύσεων των επιτροπών ώστε επιτέλους να ξεκινήσει η διαδικασία όπως ανέφερε ο κ .Κυριαζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα Τετάρτη  αλλά και αύριο  Πέμπτη αναμένεται να γίνουν 4 επιτροπές   ώστε να εξεταστούν όσες περισσότερες αιτήσεις είναι εφικτό.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κυριαζής έγινε ανάκληση της άδειας που είχε η  γραμματέας των επιτροπών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και πάλι .

Αναμένεται εξάλλου μέσα σε αυτές τις δύο ημέρες να εξεταστούν περίπου 120 άτομα ενώ ήδη έχουν ενημερώσει τους ασφαλισμένους .

 Ωστόσο  ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να μην λειτουργούν όλες αυτές τις ημέρες  οι επιτροπές επειδή δεν υπήρχαν τα μπλοκ γνωματεύσεων .Ο ίδιος επεσήμανε ότι εγκυμονούσες αλλά και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας περιμένουν εδώ και μέρες να περάσουν από τις επιτροπές οι αναρρωτικές τους άδειες και κανείς δεν σκέφτεται πως θα περάσουν αυτές τις ημέρες οι ασφαλισμένοι.

Ε.Σ

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis