Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτική

Σύσκεψη των ΑΝΕΛ για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης

ΑΝΕΛ

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών της Κρήτης και πολιτευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων εν όψει του Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Κρήτης. Συζητήθηκαν προτάσεις και η διαδικασία σύνθεσης σε ενιαίο κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί εν όψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή σε συνδυασμό με το ιστορικό, πολιτιστικό και στρατηγικό βάρος της Κρήτης, το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού καθώς και του δυναμισμού που μπορούν να αποκτήσουν τα πνευματικά ιδρύματα, οι υποδομές υγείας και οι φορείς πολιτισμού επιβάλλουν να δούμε όλοι οι Κρητικοί τα αναπτυξιακά ζητήματα σε πνεύμα ενότητας αναζητώντας τη δημιουργική σύνθεση των επί μέρους αναπτυξιακών αναγκών υπερβαίνοντας στείρους τοπικισμούς. Το ζητούμενο είναι ευρύτερες συγκλίσεις και συνέργειες με ενίσχυση της εξωστρέφειας και της γόνιμης συνεργασίας των παραγωγικών συντελεστών.

Οι ευρύτερες συγκλίσεις και η συνδυασμένη αξιοποίηση εθνικών/ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων μπορούν να διασφαλιστούν και μέσα από την κατάρτιση ενός Περιφερειακού Σχεδίου Υποδομών που θα συγκεράσει προτάσεις και θα συναρθρώσει τα επί μέρους συμφέροντα σε ένα οργανικό πλέγμα υποδομών μακράς πνοής. Ένα σχέδιο που θα δεσμεύει και θα προσανατολίζει τις κεντρικές και αυτοδιοικητικές αρχές καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους. Με ρητή επιδίωξη αφενός την εσωτερική ενοποίηση της περιφέρειας και αφετέρου την οργανική διασύνδεση με την υπόλοιπη χώρα και το διεθνή περίγυρο.
 

Πολιτική

Δευτέρα απόγευμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ταγίπ Ερντογάν

μητσοτάκης ερντογάν

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, ενώ το πρόγραμμά του (σε ώρες Ελλάδος) έχει ως εξής:

12.55: Άφιξη του ΠΘ στην έδρα του ΝΑΤΟ 

13.20: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama

13.35: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασίλειου Boris Johnson

14.00-17.00: Συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ

17.05: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη

Ευχές της Ν. Κεραμέως προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών