Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: «Μπαντιλίκια» και επικίνδυνοι ελιγμοί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

img_20180903_074727.jpg

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πάμπολλα είναι τα περιστατικά, τα οποία καταγράφονται καθημερινά στο Ηράκλειο, με πρωταγωνιστές ασυνείδητους οδηγούς που επιδίδονται σε επικίνδυνους ελιγμούς, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης!
Αδιαφορούν για το γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα, με άλλο διερχόμενο όχημα, να προκαλέσουν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα ή ακόμη χειρότερα να χτυπήσουν κάποιον πεζό.

Τα περιστατικά, τα οποία καταγράφονται μέσα από το ekriti.gr έχουν σημειωθεί μέσα σε λίγες μόλις μέρες και φυσικα΄δεν είναι τα μοναδικά. Είναι όμως ενδεικτικά για την οδηγική συμπεριφορά πολλών συμπολιτών μας.

Χθες το πρωί, ένα λευκό Toyota Yaris, έφυγε με γκάζι από την οδό Κονδυλάκη και ο οδηγός του «τραβώντας χειρόφρενο», μπήκε στην οδό Μίνωος. Προφανώς, ούτε σκέφτηκε πως για λίγα εκατοστά δεν έπεσε πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και σε έναν πεζό, ο οποίος έστεκε για να διασχίσει τη διάβαση από τη μια πλευρά της Μίνωος στην άλλη.  

Λίγα 24ωρα πριν, ενα μαύρο αυτοκίνητο βγήκε από την οδό Βάρνης στην οδό Κονδυλάκη, βραδινές ώρες, με τον οδηγό του πάλι να «τραβάει χειρόφρενο» και να περνά ξυστά από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα!
Ενώ το αποκορύφωμα όλων ήταν η.... επίδειξη ενός οδηγού με ένα ασημί αγροτικό όχημα, που ανέβηκε με τις «μπάντες» την οδό Στρυμώνος, εκμεταλλευόμενος την ανηφόρα και την κατάσταση της ασφάλτου, που ευνοεί τη διολίσθηση.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος οδηγός είχε και κοινό, τους φίλους του που ήταν συγκεντρωμένοι λίγα μέτρα πιο κάτω! Το συμβάν αυτό έγινε μέρα- μεσημέρι, την ώρα που η κυκλοφορία από το σημείο αυτό είναι αυξημένη.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο Πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των εργασιών θα κλείσει προσωρινά το νότιο τμήμα του πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς). Η πρόσβαση στο υπόλοιπο ανοιχτό τμήμα του πάρκου θα γίνεται από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Βίγλας και από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Γερωνυμάκη.

Κλειστή θα παραμείνει για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών η είσοδος επί της Χαριλάου Τρικούπη και η πρόσβαση (σκαλοπάτια) από την τάφρο των ενετικών τειχών.

Οι εργασίες πρόκειται να επεκταθούν σημειακά και σε αλλά τμήματα του πάρκου και η συνολική τους διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης