Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Συζήτηση για την εφηβεία στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

εφηβεία,αφισα

Συνεχίζοντας τις ενδοσχολικές επιμορφώσεις το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Δ/νση και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Γονείς και έφηβοι: Μεγαλώνουμε μαζί και χτίζουμε σχέσεις» με εισηγήτρια την κα Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο – Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ν. Ηρακλείου και Συντονίστρια Κρήτης Δράσεων Πρόληψης-Αντιμετώπισης Σχολικού  Εκφοβισμού, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 5:30μμ, στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Η κ. Παναγιωτάκη στην ομιλία της θα επικεντρωθεί στην ταραχώδη και ιδιαίτερα σημαντική περίοδο της εφηβείας κατά τη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν πολλές πρωτόγνωρες - για τον ίδιο τον έφηβο - και έντονες αλλαγές. Περίοδος μεταβατική που συνδέει την παιδικότητα με την ενηλικίωση, δύσκολη στη διαχείρισή της για όλη την οικογένεια, η εφηβεία είναι μέσα στις δυσκολίες, τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις της, ένα ταξίδι μαγικό.

Στην εκδήλωση θα συστηματοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, οι ανάγκες και οι στόχοι της, οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κ. Παναγιωτάκη θα φωτίσει τους εφήβους που μεγαλώνουν αναζητώντας την ταυτότητά τους και τους γονείς που μεγαλώνουν κι εκείνοι μαζί τους, γνωρίζοντας τα παιδιά τους από την αρχή.

Το προβάδισμα θα δοθεί στις σχέσεις,
Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο ώστε οι έφηβοι να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ώριμους, συνειδητοποιημένους, ελεύθερους και αυτοδύναμους ανθρώπους. Σχέσεις δυνατές, σχέσεις έντονες, σχέσεις υποστηρικτικές, με διαφωνίες αλλά κυρίως με αποδοχή και κατανόηση, εκείνες των εφήβων με τους γονείς τους!
                                                          
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στην πλατεία - Συναγερμός στην Αστυνομία

Αστυνομία

Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε νωρίς σήμερα (20/4) το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί, όλοι Πακιστανοί, συνεπλάκησαν στην πλατεία Ελευθερίας, για άγνωστους λόγους, με την κατάσταση για αρκετή ώρα να είναι έκρυθμη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις, ενώ ένα άτομο 28 ετών με πολλαπλά τραύματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συνοδεία περιπολικού, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Δεν έγινε η δίκη για τον θάνατο της 31χρονης

 - Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης