Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου "Μικρές υιοθεσίες" στο Ηράκλειο

βιβλίο

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (chaniafilmfestival.com), οι εκδόσεις ΠΕΚ – Πυξίδα της Πόλης, το Μουσείο Λυχνοστάτης, το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:30 , στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου , Ανδρογέως 2 - Ισόγειο, 

σε μια βραδιά αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη.

Για το βιβλίο και το Σταύρο Ψυλλάκη θα μιλήσουν οι :

Γιάννης Μαρκάκης, Διευθυντήςτου Μουσείου Λυχνοστάτης
Γιώργος Νικολακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης
Νίκη Τρουλινού, Συγγραφέας
Λευτέρης Χαρωνίτης, Σκηνοθέτης
Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, εκδότης του βιβλίου

Συντονίζει η Ρένα Παπαδάκη παραγωγός εκπομπών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και προβολή αδημοσίευτων αποσπασμάτων από το πρωτότυπο υλικό των ταινιών του Σταύρου Ψυλλάκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.
 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης