Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Η θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» στη Μονή Μαλεβιζίου

erotokritos.jpg

Με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου , την συνεργασία του δήμου Μαλεβιζίου και του πολιτιστικού συλλόγου Μονής, η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου θα παρουσιάσει τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στη Μονή Μαλεβιζίου. 

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στις 21:30,με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ο «Ερωτόκριτος», μία έμμετρη μυθιστορία, ανήκει στην κατηγορία των επικών ποιημάτων, γράφτηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο και αποτελείται από 10 χιλιάδες στίχους, σε πέντε μέρη.

Το όνομά του το έχει πάρει από τον Ερωτόκριτο, το κύριο πρόσωπο του έργου, το οποίο υποδηλώνει αυτόν που έχει βασανισθεί από τον έρωτα. Αρχικά, η υπόθεση του ποιήματος φαίνεται να λαμβάνει χώρα στην Αρχαία Αθήνα, επί των ημερών του βασιλιά Ηρακλη (μυθικό πρόσωπο) αλλά στη συνέχεια ο ποιητής εισάγει πρόσωπα, γεγονότα και τόπους που αναφέρονται στο Μεσαίωνα και στην εποχή του.

Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, κόρης του βασιλιά, ένας έρωτας ο οποίος χρησιμεύει ως άξονας στον ποιητή για να υμνήσει τη φιλία, την ανδρεία και την αγάπη προς τη πατρίδα. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στην μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.

Κρήτη

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ στο Ράδιο Κρήτη για τον 35χρονο με τις θρομβώσεις - Αναμένεται το πόρισμα

φωτο αρχειου

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο 35χρονος από την Ιεράπετρα όπως δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ.Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο 35χρονος θυμίζουμε ότι παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα τη δεύτερη θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη ανακάλυψαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ στη σειρά εξετάσεων που υπέβαλλαν τον νεαρό.Υπήρχε ο κίνδυνος εγκεφαλικού εάν δεν το ανακαλύπταμε ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ καθώς δεν είχε καμία ενόχληση όπως όταν τον πόνεσε το πόδι από την άλλη θρόμβωση που υπέστη.

Παράλληλα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις στον ασθενή εάν κριθεί απαραίτητο για να διαπιστωθεί που οφείλονται οι θρομβώσεις

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο,είχε αναφέρει χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου  η οποία συνέστησε «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Η κίτρινη κάρτα του 35χρονου εστάλη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το περασμένο Σάββατο και ότι αναμένεται το πόρισμα για το εάν οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε ξεκινά η κατασκευή του ΒΟΑΚ - Μισός δρόμος μέχρι Σητεία

 

Έκκληση από Κρητικό: Βοηθήστε να βρεθεί ο οδηγός που με χτύπησε (φωτο)