Κρήτη

Ηράκλειο

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Γεώργιο Βιολάκη στο Ηράκλειο

ψαλτης,ψαλμος,ψαλμωδία

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Γεώργιο Βιολάκη  θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο με ελεύθερη είσοδο. Συγκεκριμένα:

  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (Γερωνυμάκη 11)θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα : «Βασικές διατάξεις του Τυπικού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας». Εισηγητής θα είναι ο κ. Διονύσιος Ανατολικιώτης Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Βυζαντινο–μουσικολόγος, Τυπικολόγος.
  • Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Διονύσιο Ανατολικιώτη με θέμα : «Ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Βιολάκης – η ζωή και το έργο του».

Βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους - έργα του τιμωμένου Γ. Βιολάκη θα αποδώσει η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Δαμαρλάκη.
 

Κρήτη

Κρήτη: Ένοχος ο 38χρονος για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας

Ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν η κοπέλα όλο αυτό το διάστημα, κάνει το σήμα της νίκης, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο.

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου,τον 38χρονο άνδρα από τη Σλοβακία, για την εξαφάνιση της 17χρονης Μάγιας, η οποία τελικά βρέθηκε χθες Παρασκευή σε χωριό του Ηρακλείου και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Το Δικαστήριο, επέβαλε στον 38χρονο ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, για την κατηγορία αρπαγής ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι και ο 38χρονος Σλοβάκος, αλλά κι ένας ακόμα άνδρας νορβηγικής καταγωγής, στον οποίο άνηκε το κατάλυμα στο οποίο είχαν καταφύγει αυτό το διάστημα η Μάγια και ο 38χρονος, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί  ενώπιων του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης, ο Νορβηγός,  ζήτησε αναβολή και αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου παραμένοντας όμως κρατούμενος.