Κρήτη

Ηράκλειο

Αγροτικά

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις της «Ένωσης Πεζών» στο Ηράκλειο

ενωση πεζων.jpg

Σήμερα, Δευτέρα 18/7, πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Καραγιώργο Πάνο, μέλος του Τ.Γ Ηρακλείου του ΚΚΕ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Ένωση Πεζών».

Κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε την συζήτηση με τους εργαζόμενους, καθώς και τους παρευρισκόμενους μικρομεσαίους αγρότες, ήταν η διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, και οι επιπτώσεις που θα έχει για εργαζόμενους, μικροπαραγωγούς και άλλους μικροπρομηθευτές της εταιρείας.   

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:
"Επιπλέον, στην συζήτηση αναδείχθηκε ότι εργαζόμενοι και μικροπαραγωγοί δεν πρέπει να εφησυχαστούν μπροστά στα όποια «σενάρια» προβάλλονται, επίσημα ή μέσω διαρροών, από πλευράς της διοίκησης της επιχείρησης, μιας και είτε με το σενάριο του κλεισίματος, είτε με το σενάριο της «εξυγίανσης», κερδισμένα θα βγουν τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και ζημιωμένοι οι εργαζόμενοι και μικροπαραγωγοί.  

Στην αγωνία των αγροτών για την απορρόφηση της παραγωγής τους, επισημάνθηκε πως στο έδαφος της καπιταλιστικής οικονομίας, το πρόβλημα της απορρόφησης της παραγωγής και της τιμής του προϊόντος δεν μπορεί να λυθεί επιλέγοντας ετούτον ή εκείνο τον καπιταλιστή – μεσάζοντα, όπως είναι και η «Ένωση Πεζών», και ότι θα πρέπει να είναι ζήτημα διεκδίκησης, μέσα από ένα οργανωμένο και αντιμονοπωλιακά προσανατολισμένο αγροτικό κίνημα σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.  

Τα μέλη του κλιμακίου του Κόμματος κάλεσαν εργαζόμενους και μικροπαραγωγούς να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά, σε συμμαχία, τα δεδουλευμένα τους από την επιχείρηση, να απαιτήσουν να πληρωθεί η παραγωγή, δίχως πίστωση χρόνου, στο ακέραιο, καθώς και να διασφαλιστεί η φετινή παραγωγή σε τιμή που θα επιτρέπει στον μικρομεσαίο αγρότη να συνεχίζει να καλλιεργεί. 

Τέλος, τόνισαν πως οι κομμουνιστές που δρουν μέσα στα εργατικά σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, θα πρωτοστατήσουν στη πάλη αυτή το επόμενο διάστημα, που πρέπει να πάρει μαζικό χαρακτήρα. Η πάλη αυτή, με αφετηρία τα καθημερινά προβλήματα, μεταξύ των άλλων και αυτό, θα πρέπει, για να έχει αποτέλεσμα, να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο: την ΚΑΠ και την ίδια την ΕΕ, το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της που εξειδικεύει και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και οι προηγούμενες, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την ίδια την εξουσία των μονοπωλίων που αυτοί υπηρετούν". 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER