Κρήτη

Χανιά

Θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης, λένε οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες στα Χανιά

Ελευθεροι Επαγγελματίες

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα οικονομετρικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης λόγω κορωνοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Όλοι οι συνάδελφοι περιμένουμε λεπτομέρειες κι εξειδίκευση των μέτρων καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν 
αναφορικά με τα δάνεια, τις επιταγές και τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα των πληττόμενων επιχειρήσεων. 

Επειδή, η συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε έχει δημιουργήσει και θα συνεχίζει δυστυχώς, να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας για μεγάλο διάστημα, η Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. δηλώνει ότι αφενός θα συνεχίζει να στηρίζει τα μέλη της στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και αφετέρου θα είναι κοντά στην ελληνική κυβέρνηση στηρίζοντας τα μέτρα της και καταθέτοντας ρεαλιστικές και εποικοδομητικές προτάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Λαμπρινος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει, ετούτη την χρονιά, με την απροσδόκητη κρίση, που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Στην μεγάλη μάχη η οποία μαίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των χωρών αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ανθρωπότητας. 
Στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι κάνουν σπουδαία δουλειά, υπό δύσκολες συνθήκες. 
Το «ευχαριστώ»,  το οποίο αναμφίβολα τους οφείλουμε δεν αρκεί. 
Τους οφείλουμε, κυρίως, να συνεχίσουμε να δείχνουμε εμπράκτως ότι σεβόμαστε την προσπάθειά τους, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί:
Tηρούμε απαρέγκλιτα  τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και μένουμε στο σπίτι, ως την ημέρα που θα έχει αποτραπεί ο κίνδυνος και η ζωή όλων μας θα επανέλθει στην κανονικότητα.