Κρήτη

Χανιά

Στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας εν μέσω της πανδημίας στέκεται η Τράπεζα Χανίων

τράπεζα χανίων

Η πανδημία του COVID-19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, δημιουργώντας νέες πολυεπίπεδες προκλήσεις.

Ανάμεσα στα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, που έλαβε η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του δεύτερου lockdοwn, είναι και η εξ αποστάσεως λειτουργία όλων των σχολείων της χώρας, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες σε εξοπλισμό για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων δίπλα στους μικρούς μαθητές
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων δίπλα στους μικρούς μαθητές

Αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα η αδιάλειπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας εν μέσω αυτού του δυσχερούς περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανιών αποφάσισε να συνδράμει την σχετική δράση του Δήμου Χανίων, με την δωρεά ψηφιακού εξοπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα παρέδωσε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, 100 tablets τα οποία θα διατεθούν σε μαθητές, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δωρεά 100 tablet από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
Δωρεά 100 tablet από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης δήλωσε: «Η Τράπεζα μας έχει καταρτίσει και υλοποιεί για δέκα περίπου συναπτά έτη ένα δυναμικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δράσεις, σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με το αίσθημα ευθύνης που υπαγορεύει ο ρόλος μας, ο συνεταιριστικός μας χαρακτήρας και η φιλοσοφία μας. Με κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται και στον βαθμό που μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας, θα στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρόστιμο σε επιχειρήσεις... για την ειδική σήμανση

σήμανση

Δεν είχαν αναρτήσει την ειδική σήμανση που αναγράφει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών εντός του καταστήματος με συνέπεια να τους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ. 

Ο λόγος για δύο επιχειρήσεις στο Ηράκλειο των οποίων ιδιοκτήτες είχαν αμελήσει, όπως φάνηκε. να τοποθετήσουν τη σήμανση με συνέπεια οι Αρχές να τους βεβαιώσουν το παραπάνω πρόστιμο κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν το προηγούμενο 24ωρο. 

Την ίδια ώρα η Αστυνομία στην Κρήτη, βεβαιώσε το Σάββατο 26 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 76 για άσκοπη μετακίνηση.

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν 54 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση και 12 για μη χρήση μάσκας. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Ανήλικοι... πιστολέρο φωτογραφίζονται με βαρύ οπλισμό (βίντεο)