Κρήτη

Χανιά

Παρεμβάσεις Δήμαρχου Πλατανιά στην επιτροπή οικονομικών της ΚΕΔΕ

μαλανδράκης,ΚΕΔΕ

Το ζήτημα της παραχώρησης και διαχείρισης του αιγιαλού και των παραλιών συζητήθηκε την Παρασκευή 26/2/2016 στην τακτική συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Όπως τόνισε ο κ. Μαλανδράκης «το κράτος έως σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια με την Κ.Υ.Α. σχετικά την απ’ ευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, στους Ο.Τ.Α.» εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν δεν υπάρξει έγκαιρη νομοθετική παρέμβαση  από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πλατανιά κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔΕ την πρόταση - που είχε τη σύμφωνη γνώμη της ΠΕΔ Κρήτης - για τροποποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α. και εναρμόνιση της με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., την οποία όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής «η ΚΕΔΕ θα προωθήσει στα συναρμόδια Υπουργεία».

Παράλληλα ο κ. Μαλανδράκης υπέβαλλε πρόταση – η οποία έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή από την επιτροπή οικονομικών της ΚΕΔΕ - για κατάργηση των ήδη υφιστάμενων φόρων που βαρύνουν τα Αεροδρόμια της χώρας κατά τους χειμερινούς μήνες. Ειδικότερα αναφέρθηκε στον Φόρο Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίου («Σπατόσημο») ο οποίος όπως τόνισε «πρέπει από 1/11 έως και 31/3 να είναι μηδενικός και από 1/4 έως και  30/4 καθώς και από 1/10 έως και  31/10 να μειωθεί στο ήμισυ της σημερινής του τιμής». Με τον τρόπο αυτό – σύμφωνα με το Δήμαρχο Πλατανιά - θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρωθεί η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα έχει άμεσες και έμμεσες ωφέλειες για την Τοπική Οικονομία και το Ελληνικό Δημόσιο που θα μπορέσει να εισπράξει πολλαπλάσια ποσά από την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και θα ενισχύσει απαραίτητες υπηρεσίες που παρέχει σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας».

Τέλος, στην επιτροπή της ΚΕΔΕ συζητήθηκε και το θέμα των κριτηρίων και της διαδικασίας κατανομής των ΚΑΠ στους Δήμους για το 2016, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να συμφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Πλατανιά ώστε η κατανομή των πόρων ΚΑΠ και ΣΑΤΑ να γίνεται στη βάση συγκεκριμένων αξόνων που συνδέονται με κριτήρια που προσδιορίζουν το κόστος λειτουργίας των Δήμων.

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων