Κρήτη

Χανιά

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

kakatsakis2.jpg

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στον απόηχο του εορτασμού για την Παγκόσμια ημέρα της ποίησης και της 25ης Μαρτίου,  οι μαθητές/ριες και ο δάσκαλος του ΣΤ΄1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων προσκάλεσαν  στην τάξη τους τον δάσκαλο, ποιητή,  συγγραφέα, δημοσιογράφο μα πάνω απ’ όλα θαυμάσιο Άνθρωπο Βαγγέλη Κακατσάκη, προκειμένου να συζητήσουν, να μάθουν , ν’ αναπολήσουν και να θυμηθούν στο Λογοτεχνικό είδος της ποίησης.

Να σημειωθεί η σχέση επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα παιδιά και τον κ. Βαγγέλη Κακατσάκη όταν πέρυσι στις 5 Μαΐου , μαζί με το δάσκαλό τους  παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής 

«Όπως το ψωμί» , και ύστερα από λίγες ημέρες ο  κ. Κακατσάκης επισκέφτηκε την τάξη  τους και μίλησαν σχετικά. Σήμερα οι μαθητές υποδέχτηκαν τον κ. Βαγγέλη με όμορφες Μαντινάδες  που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά υπό τη μελωδία της λύρας .Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην πολυσχιδή προσφορά του κ. Βαγγέλη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας  και απαγγέλθηκαν ποιήματα γνωστών ελλήνων ποιητών αλλά και του ιδίου του κ. Κακατσάκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να μάθουν σχετικά με λογοτεχνικό αυτό είδος. Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο σχετικό με τη επανάσταση του 1821 και την ποίηση. Οι μαθητές κι ο δάσκαλος του Στ΄1 ευχαριστούν ιδιαίτερα το μεγάλο αυτό άνθρωπο και Χανιώτη κ. Βαγγέλη για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί την τάξη μας.

 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ

Χρήματα

Με σοβαρές επιφυλάξεις για την εγκυρότητα της καταγγελίας της χήρας του Ρώσου επιχειρηματία συνεχίζονται οι έρευνες για την «κλοπή» του ενός εκατομμυρίου ευρώ από πολυτελή κατοικία στη Λυγαριά του Δήμοιυ Μαλεβιζίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του επιχειρηματία -που απεβίωσε το 2015 στο συγκεκριμένο πολυτελές σπίτι των τεσσάρων ορόφων- υποστηρίζει ότι εκλάπη ένα ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ, ωστόσο σημάδια διάρρηξης στο σπίτι ή το χρηματοκιβώτιο δεν έχουν βρεθεί.

Παράλληλα, ο ισχυρισμός της καταγγέλλουσας ότι επρόκειτο για χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη χωρητικότητα του μικρού χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, ενώ οι αστυνομικοί έχουν επικοινωνήσει με το γιο του θανόντα για να εξακριβώσουν αν υπάρχει ενδεχόμενο να προσπαθεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο το συγκεκριμένο ποσό η χήρα του Ρώσου επιχειρηματία.

 

Διαβάστε επίσης:

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Εμβόλιο AstraZeneca: Χορήγηση μόνο στους άνω των 60 ετών – Τι θα γίνει με τη 2η δόση