Κρήτη

Χανιά

Με τους προέδρους και μέλη του ΔΣ ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Α. Ροκάκης

Επιμελητηριο Χανίων

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο ΕΒΕΧ, οι πρόεδροι και μέλη των ΔΣ της Ένωσης Συντακτών και του επικουρικού ταμείου, των ημερησίων εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και νήσων.

Οι Εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ βρίσκονται από χθες στα Χανιά στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων σε όλη την Κρήτη με εκπροσώπους του κλάδου τους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και το αίτημά τους να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματιών δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και για το οποίο οι Ενώσεις Συντακτών βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην συνάντηση με τον κ. Ροκάκη ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Κορτέσης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας, ο γραμματέας του ταμείου Κώστας Θεοδωρόπουλος και οι αντιπρόεδροι της Ένωσης και του Ταμείου, Αντώνης Παπουτσάκης και Κώστας Βασιλάκης αντίστοιχα.

Ο κ. Ροκάκης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δημοσιογραφικό κλάδο, με την ανεργία σε πανελλαδικό επίπεδο να έχει αυξηθεί τη τελευταία δεκαετία κατά 825%! Παράλληλα του μετέφεραν το αίτημα για οργανικές θέσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων σε Δήμους – Περιφέρεια και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ ζήτησαν από τον Ροκάκη στήριξη του αιτήματος και μεσολάβηση του στην ΚΕΕΕ και ο κ. Ροκάκης με ευχαρίστηση είπε ότι θα το πράξει.

Κρήτη

Ηράκλειο

Αδικούνται οι κρητικοί παραγωγοί στις λαϊκές αγορές της Αττικής, λέει ο Χ. Μαμουλάκης

Χάρης Μαμουλάκης

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους κρητικούς παραγωγούς η απόφαση για αποκλεισμό τους από τις λαϊκές αγορές της Αττικής, αναδεικνύουν με Ερώτησή τους προς τον Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πρόκειται για παραγωγούς που διαμένουν μόνιμα στην Αττική και παραλαμβάνουν προϊόντα από την Κρήτη, χωρίς να απαιτείται μετακίνηση προσώπων.

 

«Η απαγόρευση συμμετοχής στις λαϊκές αγορές της Αττικής, των παραγωγών που διαμένουν μόνιμα, οι ίδιοι οι υπάλληλοί τους, στην Αθήνα, είναι ένα άδικο μέτρο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η μετακίνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά μόνο τα προϊόντα τους και όχι τα άτομα. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο ο αρμόδιος Υπουργός να τροποποιήσει την απόφασή του και να μην στερεί από αυτή την ομάδα των παραγωγών, τη δυνατότητα να διανέμουν τα προϊόντα τους στην Αττική».

 

Οι Βουλευτές, οι οποίοι κάνουν αναφορά και στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου – Καινοτομίας – Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Παπαδεράκη, με την οποία ζητείται από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να λάβουν σχετική άδεια οι Κρητικοί παραγωγοί, ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με το εάν:

 

Προτίθεται η Κυβέρνηση να επιτρέψει την συμμετοχή με νόμιμο τρόπο των συγκεκριμένων παραγωγών και των προϊόντων τους στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής για το διάστημα που ισχύουν οι τρέχοντες περιορισμοί.

Σκοπεύει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων να επεκτείνει αυτή τη δυνατότητα και σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, που λόγω της συγκυρίας είναι αποκλεισμένες.