Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τροχαίο με εγκλωβισμό ενός άνδρα και ενός παιδιού (φωτο)

za3.jpg

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στα Χανιά. Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Χανίων, και συγκεκριμένα στο Πυθάρι Ακρωτηρίου, μερικά μέτρα μετά τον κόμβο για Κουνουπιδιανά μεταξύ δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο εγκλωβισμός ενός άνδρα στο αυτοκίνητό του, και τον τραυματισμό ενός παιδιού που βρισκόταν σε ένα από τα οχήματα.

za1.jpg

za1.jpg, by renas

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα η Αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που παρέλαβαν τους τραυματίες σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ το παρόν έδωσε και η Πυροσβεστική για ενδεχόμενο απεγκλωβισμό, που όμως δεν πραγματοποίησε, καθότι είχαν ανασύρει τον εγκλωβισμένο νωρίτερα από το αυτοκίνητο.

za2.jpg

za2.jpg, by renas

Από το τροχαίο δημιουργήθηκε προσωρινό μποτιλιάρισμα, που όμως διευθέτησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η πυροσβεστική επιχείρησε πλύση του οδοστρώματος.
 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε