Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Νυχτερινή περιπέτεια για νεαρό - Κινητοποίηση σε Λιμενικό και Πυροσβεστική

ΕΚΑΒ

Περιπέτεια για νεαρό, στις 2 τα ξημερώματα, στον Φάρο, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, σήμανε συναγερμό σε Λιμενικό και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άγνωστο πως, ο 20χρονος βρέθηκε τραυματισμένος, μέσα στον περιφραγμένο από κάγκελα χώρο του μνημείου, χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρεις πυροσβέστες, οι οποίοι έκοψαν το λουκέτο της περίφραξης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Χανίων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Γόρτυνας: Ενημέρωση για εξόφληση λογαριασμών και καταβολή δόσεων ρυθμίσεων

χρεη δημοσιου

Ο Δήμος Γόρτυνας υπενθυμίζει στους δημότες ότι, με απόφαση της κυβέρνησης, στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, προβλέπεται αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών προς τους ΟΤΑ και παράταση της προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων, χωρίς καμία επιβάρυνση με τόκους ή προσαυξήσεις.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες, τόσο για την δική τους προστασία όσο και για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Γόρτυνας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου για πληρωμή λογαριασμών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων, τακτοποίηση ΤΑΠ και λοιπών οφειλών. Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις πληρωμές τους μέσω e-banking.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης διόρθωσης επιφάνειας ακινήτων έχει παραταθεί ως τις 30/6/2020.

Η προσέλευση στις υπηρεσίες του Δήμου δεν επιτρέπεται για το κοινό, παρά μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) και μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Για ραντεβού, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340300 (Τηλεφωνικό Κέντρο), 2892340331 (Ταμείο), 2892340322 (Οικονομική Υπηρεσία – Έσοδα).

Για διευκρινίσεις σχετικά με πληρωμές μέσω e-banking, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2892340357 και 2892340336.