Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Νέο σοβαρό τροχαίο με τραυματίες

ΕΚΑΒ

Δεν έχουν τέλος τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε απόψε στα Χανιά. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, η οποία ήταν και η οδηγός του αυτοκινήτου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και για τον απεγκλωβισμό της από το όχημα χρειάστηκε να επιχειρήσουν πυροσβέστες. Οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.

Τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται αρμοδίως.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βασίλης Κικίλιας: Στην Κρήτη η πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης

Η άφιξη του Βασίλη Κικίλια στο ΠΑΓΝΗ

Σε λίγους μήνες θα λειτουργεί στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, η πιο σύγχρονη ΜΕΘ στην Ευρώπη, δήλωσε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι τους επόμενους μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου θα είναι «πρώτο και καλύτερο», καθώς θα δημιουργηθεί «η πιο σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια ειδική μονάδα πρώτου ορόφου- ισογείου, με εξωτερική διασύνδεση και ασανσέρ».

 

Ο Βασίλης Κικίλιας με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη
Ο Βασίλης Κικίλιας με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη

Ο Υπουργός, στη συνάντηση με φορείς στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ενημερώθηκε για τις διαθέσιμες κλίνες στο νησί, τόσο σε ό,τι αφορά την νοσηλεία ήπιων ή μέτριας βαρύτητας περιστατικών, όσο και τις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τη σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ
Από τη σύσκεψη στο ΠΑΓΝΗ

Σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, το νησί μπορεί να καλύψει 155 ήπια και μέτρια περιστατικά στις νοσοκομειακές του δομές, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο, αυτές μπορούν να φτάσουν συνολικά τις 328 κλίνες.

Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 διαθέσιμες κλίνες, που μπορούν να αυξηθούν μέσα σε λίγες ώρες στις 30, αν χρειαστεί, αλλά να φτάσουν ακόμη και τις 60 εάν τα κρούσματα έχουν μεγάλη αύξηση.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια στους εμφανείς και αφανείς, όπως τόνισε, ήρωες της μάχης κατά του κορονοϊού, καθώς, όπως εξήγησε, πρώτη και μόνη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η συμβολή όλων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνετέλεσε στο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα μέχρι σήμερα αυτή την κρίση, με επιτυχία.

O Yπουργός συνομιλεί με εργαζόμενους
O Yπουργός συνομιλεί με εργαζόμενους

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν σε επίπεδο Κρήτης στην περίοδο του κορονοϊού, λέγοντας ότι προσελήφθη μεγάλος αριθμός υγειονομικού προσωπικού, ο μεγαλύτερος που έχει προσληφθεί με τόσο σύντομες διαδικασίες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε περισσότερους από 600 νοσηλευτές, εγκρίσεις για περισσότερους από 50 γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τη δημοτική Αρχή για τη στήριξη, όπως είπε, μέσω Περιφερειακών Προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ προς το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία.

«Όπως πρόσεξαν οι συμπολίτες μας και τήρησαν τα μέτρα και φτιάξαμε μια κουλτούρα τέτοια που η χώρα πέτυχε και έγινε παράδειγμα προς μίμηση, δεν θέλω να το χαλάσουμε τώρα, οπότε ζητάω το ίδιο να πράξουν και οι τουρίστες. Να σεβαστούν τη χώρα μας που είναι πολύ όμορφη και να τηρήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουμε θέσει, έτσι ώστε να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι με ψυχραιμία, σχέδιο και νηφαλιότητα θα αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει.

«Είμαστε σίγουροι ότι και η Κρήτη και η χώρα θα τα καταφέρει. Το αξίζουν οι άνθρωποι της και πάντως αξίζει να υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και αυτό προσπαθούμε να έχει, όχι μόνο τώρα, αλλά και στη μετά covid 19 εποχή» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

"Θερμή" υποδοχή από τους εργαζόμενους

Τον υπουργό υποδέχθηκαν με πανό και συνθήματα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ οι οποίοι χαρακτήρισαν πρόκληση την επίσκεψή του, μία περίοδο που το ΕΣΥ δοκιμάζεται από έλλειψη προσωπικού, μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμό.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνομιλεί με εργαζόμενους
Ο Βασίλης Κικίλιας συνομιλεί με εργαζόμενους
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του ΕΣΥ ζητούν οι εργαζόμενοι
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του ΕΣΥ ζητούν οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε τετράωρη στάση εργασίας.

H υποδοχή του Υπουργού Υγείας από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ
H υποδοχή του Υπουργού Υγείας από τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ

Ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει, στη συνέχεια, επίσκεψη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του αύριο που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.